FLAŞ! Bitcoin'in 100 bin dolar olacağı tarihi açıkladı. Ekonomist Tunç Şatıroğlu'dan yükseliş bekleyen kripto yatırımcılarına müjdeli haber

Bitcoin ve altcoin fiyatları 2021'deki boğa sezonunun ardından hızla düşüş kaydetti. Beklemekten sabır taşı olan kripto para yatırımcıları Bitcoin ve altcoinde yeni bir boğa sezonunu bekliyor. Bu kapsamda ünlü isim Tunç Şatıroğlu kripto paralardaki durumu değerlendirdi. Peki Bitcoin ne zaman 100 bin dolar olacak?

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Bitcoin'in 100 bin dolar olacağı tarihi açıkladı. Ekonomist Tunç Şatıroğlu'dan yükseliş bekleyen kripto yatırımcılarına müjdeli haber

Bitcoin ve altcoin fiyatları altın, dolar ve borsa yükselirken yerinde saymaya devam ediyor. 25 - 26 bin dolar seviyelerinde seyretmeye devam eden Bitcoin için yatırımcılar yeni yükselişleri bekliyor.

Bir yandan da 2024'te gerçekleşecek Bitcoin halvingi beklenirken Ekonomist Tunç Şatıroğlu kripto para piyasası için görüşlerini anlattı.

Bitcoin'in daha önce destek bulduğu 26 bin dolar bölgesinde yeniden destek bulduğunu söyleyen Tunç Şatıroğlu, "Bitcoin'de oradan biz tekrar 30 bine doğru yükselişi görme ihtimalimiz 25 bini görme ihtimalimizden daha fazla olduğunu düşünüyorum." dedi.

BİTCOİN'İN NE ZAMAN ALINMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLADI

Bitcoin'in alınması için 26 bin 651 dolar seviyesinin geçilmesi gerektiğini kaydeden Tunç Şatıroğlu, "Diğer coinler için öncelikle Bitcoin'deki hareketi görmek gerekiyor. Ondan sonra diğerleri hakkında bir şey söylenebilir. Çünkü SEC Bitcoin'i emtia olarak gördüğünü söyledi. Ama diğerlerini pek öyle emtia olarak görmek niyetinde değil. Onları bir menkul kıymet gibi görmek niyetinde. Öyle olunca Bitcoin daha öne çıkmış oluyor diğerlerine göre." diye konuştu.

BİTCOİN NE ZAMAN 100 BİN DOLAR OLACAK?

FED'in faizleri eninde sonunda indireceğini belirten Tunç Şatıroğlu Amerikan borsasında ralli beklediğini söyledi ve, "O zaman kripto paralarda daha büyük bir ralli gelir. Kripto paralarda daha büyük ralli geldiği zaman Merkez Bankası dijital paraları geride kalır. Ancak bu bir döngü. Bir yerde ralli oluyorsa bir yerden sonra çatlayacaktır. Çünkü Amerika'da da resesyon beklentisi var. Bu resesyonun ben olacağını düşünüyorum. Ama seneye olacağını düşünüyorum. Belki seneye olmaması için uzatacaklar gelecek sene sonunda veya 2025'e sarkacak. Borsalardaki, kripto paralardaki ralliyle, 'Olağanüstü gidiyoruz biz, Bitcoin 100 bine gidiyor' falan denildiği bir ortamda, bu resesyon endişeleriyle borsalarda bir çöküş olduğu zaman ki olur, neden olmasın ki yani? Bu bir döngüyse o da olur." dedi.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin