FLAŞ! BES'te yeni dönem. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısı arttı. Erdoğan müjdeyi verdi, BES'te devlet katkısı yüzde 30 oldu

Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların Türk Lirası'nda kalması için yeni aldıkları kararları duyurdu. Bu kararlarda biri de BES yani Bireysel Emeklilik Sistemi'yel ilgili. Sisteme devlet katkısı yüzde 25 civarındaydı, fakat bugün Erdoğan'ın verdiği müjdeyle devlet katkısı yüzde 30'a çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! BES'te yeni dönem. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısı arttı. Erdoğan müjdeyi verdi, BES'te devlet katkısı yüzde 30 oldu

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararından sonra piyasalarda yaşanan yüksek kur ve enflasyona karşı kabineden önemli kararlar geldi.

Bugünkü kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalarda vatandaşların Türk Lirası'nda kalması için önemli adımlar atıldı.

Bu adımlardan bir tanesi de BES, yani Bireysel Emeklilik Sistemi'yle alakalı.

Bireysel Emeklilek Sistemi'ned vatandaşlar yatırdıkları miktarın üstüne bir de devlet katkısı alıyordu ve bu oran şimdiye kadar yüzde 25'ti.

Ancak bugün açıklanan ekonomik tedbirler ile bu oran artırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada "Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30'a çıkartıyoruz." dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin