FLAŞ! Bakan Yanık duyurdu. Hesaplara bugün yattı. Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaşlı ve engelli aylığının hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Bakan Yanık duyurdu. Hesaplara bugün yattı. Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ekim ayına ilişkin için 2,1 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylığının hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Yanık, yaptığı yazılı açıklamada ekim ayı kapsamında yaklaşık 1,2 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını, yaklaşık 930 milyon lira engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirtti.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Yanık, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda ekim ayına ilişkin 2,1 milyar lira yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık." ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin