Flamenkonun prensleri İstanbul'da!

Cemal Reşit Rey Konser Salonu bu hafta flamenkonun iki önemli etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Flamenkonun prensleri İstanbul'da!

Flamenko'nun prensleri olarak gösterilen Los Vivancos Grubu son gösterileri "Aeternum" ile 12 Aralık Çarşamba akşamı CRR'de sanatseverlerle buluşurken, 14 Aralık Cuma akşamı ise, daha önce Türkiye'ye birkaç kez gelen flamenkonun önemli isimlerinden Tomatito sahneye çıkacak.



 Flamenko'nun prensleri olarak gösterilen Los Vivancos Grubu son gösterileri "Aeternum" ile 12 Aralık Çarşamba akşamı CRR'de sanatseverlerle buluşacak. Gösterinin tüm biletlerinin tükendiği bildirildi.14 Aralık Cuma akşamı ise Türkiye'ye birkaç kez gelen ve konserler veren flamenkonun önemli isimlerinden Tomatito sahneye çıkacak. 



7 KARDEŞİN BAĞLILIK YEMİNİ



Bağlılık yemini anlamına gelen Los Vivancos gösterileriyle tüm dünyada adından söz ettiriyor. Sihir dolu ve senfonik müziklerle zenginleşen, epik bir flamenko gösterisi olan "Aeternum" dans severlere doğaüstü olayları ve limitlerini sorgulayan bir dans şöleni sunuyor."Eger şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek" diyen Los Vivancos çocukluklarından bu yana hep birlikte dans eden yedi kardeşten olusuyor. Los Vivancos üyeleri küçükken ailelerine yaptıkları gösterileri, birlikte gittikleri Barselona Dans Konservatuarı'yla profesyonel alana taşıdılar. Okul sonrası bir süre solo kariyer sürdüren kardeşler ayrı ayrı da başarılı çalışmalara imza attılar. Eğitim hayatları Madrid'den Londra'ya, Vancouver'dan Hollanda'nın ünlü Bale Tiyatrosu'na uzanan Los Vivancos üyeleri 2004'te bir araya gelip Los Vivancos'u kurdular ve o günden bu yana katıldıkları televizyon programları, festivaller ve A.B.D, Hollanda, Belçika, Ingiltere, Kanada, Kolombiya, Fransa ve İspanya'da gerçekleştirdikleri özel gösterileriyle dinamizmleri, teknikleri ve uyumlarıyla izleyenlere unutulmaz ve keyifli anlar yasattıyorlar.



7 kardesin öyküsünü anlattıkları gösterileri "7 Hermanos" ile dünyayı dolaşan ve 30 ülkede milyonlarca kişiye ulaşan Los Vivancos, yeni gösterileri "Aeternum" ile sihirli bir atmosfer sunarak senfonik müzikler ile muhteşem bir flamenko şöleni sunuyor. Los Vivancos tarafindan bestelenen birbirinden güzel müziklerin prodüksiyonu sinema severlerin Goya ödüllü 'The Orphanage (2007)' ve 'Julia's Eyes' filmlerinin müziklerinden tanıdığı Fernando Velazquez imzasını taşıyor.100'ü aşkın müzisyeni ile Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafindan kaydedilen müzikler şovu destansı bir gösteriye çeviriyor. Gösterinin sanat danışmanı ünlü "Cirque du Soleil" ile adını duyuran Daniele Finzi Pasca ile Julie Hamelin ve grubun kendisi. Daha önce "Corteo" adli gösterisi ile büyük övgüler alan Daniele Finzi Pasca Los Vivancos için de etkileyici bir çalışma ortaya koyuyor.Saat 20.00'de başlayacak flamenko gösterisinin bilet fiyatları 65 TL ile 35 TL arasında değişiyor. 



FLAMENKOYU CAZ DÜNYASINA TAŞIYAN TOMATİTO



Flamenko müziğinin dünyada önemli ismi Tomatito müzisyen bir aileden geliyor. José Tomatito, Taberna Gitana gibi önemli kulüplerde henüz çocukken sahne almaya başladı. Adeta flamenko ile kutsanmış olarak nitelenen bu yetenekli çocuk daha sonra Camarón de la Isla, Enrique Morente, La Susi, José Menese ve Pansequito gibi dönemin en büyük flamenko müzisyenlerinin orkestralarında eşlikçi olarak çalışma firsatı buldu. İlerleyen yıllardaki solo kariyeri boyunca ise Paco de Lucía, Raimundo Amador ve Michel Camilo gibi isimlerle ortak çalışmalar yapan sanatçı, dünyanın en önemli sahnelerinde boy gösterdi."En Iyi Flamenko Albümü" kategorisinde ikinci Latin Grammy'sini kazanan José Fernández Torres, flamenko aleminde bilinen adıyla Tomatito, "Vengo" adlı film için yaptığı müziklerle César Ödülü'nü alırken, Grammy tarihinde, ödül kazanan ilk flamenko müzisyeni olarak hafizalara yerleşti.Flamenko'yu caz dünyasına tasiyan isim olarak da tanınan Tomatito'nun müziği, eleştirmenler tarafindan tek kelimeyle "benzersiz" olarak özetleniyor.



Saat 20.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları 50 TL ile 80 TL arasında değişiyor.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin