Fiyat İstikrarı Komitesi’nin üçüncü toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati başkanlığında toplandı

Fiyat İstikrarı Komitesi’nin üçüncü toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati başkanlığında 1 Mart 2022 tarihinde saat 19.00’da başladı.

Google Haberlere Abone ol
Fiyat İstikrarı Komitesi’nin üçüncü toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati başkanlığında toplandı

Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun katılımı ile 3’üncü kez toplandı.

Toplantının Bakan Nebati başkanlığında yapıldı.

Toplantıda enflasyon gelişmeleri ile enflasyonla mücadelede devreye alınan ve alınacak önlemlerin etkileri ele alındı. Bu çerçevede Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasındaki gelişmelerin ülkemizdeki gıda ve enerji arz güvenliği ile enflasyon üzerinde neden olabileceği riskler masaya yatırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, enflasyonla mücadele, Ukrayna ve Rusya ile ilgili gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Toplantı basına kapalı şekilde gerçekleşti. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin