FİYAB ve İstanbul Valiliği, tam kapanma döneminde çekim izin prosedürlerini belirledi!

İstanbul Valiliği ile FİYAB arasında 29 Nisan 2021 ile 17 Mayıs 2021 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması döneminde çekim izinleri konusunda görüşme yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel FİYAB ve İstanbul Valiliği, tam kapanma döneminde çekim izin prosedürlerini belirledi!

29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanma döneminde film, dizi ve reklam çekimlerinin devam edeceğini ilk kez MedyaTava duyurmuştu. İstanbul için izin prosedürleri de belli oldu.

İstanbul Valiliği ile Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) arasında 29 Nisan 2021 ile 17 Mayıs 2021 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması döneminde çekim izinleri konusunda görüşme yapıldı.

Yapılan görüşmede pandemi döneminde uygulanacak çekim izni konusunda FİYAB ve Valilik iş birliğine devam edilmesine karar verildi.

FİYAB'ın üyelerine gönderdiği izin prosedürü şöyle:

"Çekimlerde yer alacak görevlilerin listesi kurumlar tarafından hazırlanacak dilekçe ile FİYAB’a gönderilecek. Akabinde bu dilekçeler FİYAB tarafından Valiliğe bildirilecektir.

Bu verilen izinlerin suiistimal edilmemesi için ekli tabloda yer alan personelin ismi, TC kimlik numarası, görevi, sigorta başlangıç tarihi (4a sgklı) veya sözleşme başlangıç tarihi (4b ve 4c’li), ikametgahı ve çekim yerlerine ilişkin bilgilerin eksiksiz doldurulması oldukça önemlidir.

FİYAB tarafından sizlerden FİYAB’a gönderilecek olan dilekçeler ve bildirim listeleri İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne haftalık olarak emniyet muhabere sisteme kaydedilmesi sağlanacaktır.

Olası bir kontrolde emniyet muhabere sisteme T.C. numaralarının kaydedildiği bilgisinin verilmesi yeterlidir.

Bize herhangi bir valilik yazısı verilmeyecektir. Bildirimin yeterli olduğu olası bir cezanın usule uygunluğuna göre iptal edileceğini belirtmek isteriz.

Ayrıca bu 20 gün boyunca kontrollerin daha sıkı olacağı ve çekim mekanları dışında bir yerlerde olunması halinde ceza verileceğini özelikle belirtmek isteriz.

Dolayısıyla personelin çekim mekanı veya gidiş geliş dışında bir yerde olması halinde ceza verileceğini unutmamız gerekmektedir. Bu konuda çalışanlarınıza uyarıda bulunmanızı özellikle belirtiriz.

Yeni dilekçeler ve liste ile bugün akşama kadar,  PDF formatında eksiksiz doldurarak  FİYAB’a ulaştırınız. Yeniden başvuru yapmayı unutmayın lütfen."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin