'Fırtınalı Denizin Yolcuları', 80 öncesi basının durumunu anlatıyor

30 küsur yıl önce, Türkiye’de yaşanmış 'doğrudan demokrasi' deneyimleri bir kitapla hatırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Fırtınalı Denizin Yolcuları', 80 öncesi basının durumunu anlatıyor

Ayrıntı Yayınları'ndan çıkan 'Fırtınalı Denizin Yolcuları' kitabında, Türkiye’nin en kitlesel sol örgütlerinden biri olan Devrimci Yol’un Karadeniz bölgesindeki mücadelesi anlatılıyor.



12 Eylül öncesi pek çok köy, kasaba ve şehirde halkın, 'halk komiteleri' aracılığıyla yönetime doğrudan katıldığını hatırlatan kitap, bugün politika yapan insanların yanısıra akademisyen ve gazetecilerin de ilgisini çekecek örneklerle dolu.



İlbay Kahraman’ın Sedat Göçmen’le yaptığı nehir söyleşiden oluşan kitapta, medya açısından da önemli notlar var. Kitapta, Fatsa’daki Nokta operasyonu anlatılırken, iktidarın, toplumsal muhalefeti bastırmak için basını bir araç olarak kullanışı dikkat çekici. Kitapta ayrıca, dönemin tüm baskı ve zorlamalarına rağmen gerçekleri dile getiren Şükran Soner, Yazgülü Aldoğan, Ahmet Abakay, Mümtaz Soysal, Erbil Tuşalp gibi gazeteci ve yazarların ismi anılıyor.



İşte, 'Gezi eylemlerinde direnen gençlere 30 küsur yıl öncesinden gönderilen bir selam' olarak da nitelenen kitabın tanıtım filmi:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin