Fırtına hayatı felç etti. Evleri su bastı, vatandaş gözünü felakete açtı. 'İçeride 30 santim su var'

Bu sabah yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen fırtına büyük hasarlara neden oldu. Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde de etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle ev, iş yerleri ve yolları su bastı. Binanın girişleri suyla dolarken vatandaşlar korku dolu bir güne gözünü açtı. Bir vatandaş ise durumu, 'İçeride 30 santim su var' diyerek özetledi.

Google Haberlere Abone ol
Fırtına hayatı felç etti. Evleri su bastı, vatandaş gözünü felakete açtı. 'İçeride 30 santim su var'
İHA

Rüzgar ve fırtına günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

İzmit Körfez'ine kıyısı bulunan Gölcük ilçesi, denizden taşan dalgalar sebebiyle suyla kaplandı.

Sahil kesimindeki ev ve iş yerlerini su basarken evlerdeki beyaz eşyalar ve malzemeler hasar gördü. İtfaiye ekiplerince suyun tahliye çalışmaları yapılırken mağdur vatandaşlar ise o anları anlattı.

Fırtına hayatı felç etti. Evleri su bastı, vatandaş gözünü felakete açtı. 'İçeride 30 santim su var'

"İÇERİDE 30 SANTİM SU VAR"

Gözünü açtığında gördüğü manzara karşısında şoke olan Ahmet Aygün, "Sabah 09.00 gibi uyandım. Bir baktım ki evin içi hemen hemen 20 santim su dolmuş. 1 saat geçtikten sonra 10 santim daha geldi. Şuanda 30 santim içeride su var. Beyaz eşyalarım, halılarım hepsi mahvoldu, 50 bin TL zararım var. Geçen sene de aynısı olmuştu fakat burayı basmamıştı, sahildeki evi basmıştı" dedi.

Fırtına hayatı felç etti. Evleri su bastı, vatandaş gözünü felakete açtı. 'İçeride 30 santim su var' - Resim : 2

"HER ŞEY SUYUN ALTINDA KALDI"

Lokantası su dolan Adnan Gülser, "Daha önce de lokantam 2 defa su doldu. İçerde buzdolabı, derin dondurucularım var, hepsi suyun altında kaldı. İzmit Körfezi taştı, bu sebeple her yer su doldu ama bu olayın tek sebebi rıhtımlardan gelen suyun geri çıkamaması. Çözüm istiyoruz. Zararımı nasıl karşılayacağım? 20 bin TL zararım var. Elektriklerde yok, diz boyu su var" ifadelerini kullandı.

Fırtına hayatı felç etti. Evleri su bastı, vatandaş gözünü felakete açtı. 'İçeride 30 santim su var' - Resim : 3

"50 SENEDİR BÖYLE AFET GÖRMEDİK"

Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) Başkanı Necmi Kocaman, "Halıderede doğduk, burada yaşadık. 50 senedir böyle afet görmedik. Gölcük Arama Kurtarma Derneği olarak bütün ekiplerimizle birlikte 100’e yakın arkadaşımızla bölgedeyiz. Sular şimdi biraz çekildi" ifadelerini kullandı.

Fırtına hayatı felç etti. Evleri su bastı, vatandaş gözünü felakete açtı. 'İçeride 30 santim su var' - Resim : 4

"ŞUAN İÇİN SADECE MADDİ KAYIP VAR"

Konuya ilişkin açıklama yapan Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin ise "Dün geceden beri Marmara Bölgesini etkisi altına alan fırtına, Gölcük ilçemizin Halıdere ve Ulaşlı sahillerinde ciddi şekilde vatandaşın hayatını olumsuz etkilemiştir. Sabah saatlerinden beri GESOTİM, ilçe afet koordinasyon merkezi, ilçedeki siyasi parti başkanlarımız STK’lar, muhtarlar, Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bütün birimleriyle vatandaşımızın yanında, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadırlar. Hemen hemen bin, bin 500 civarında ekmek dağıtımı, acil ihtiyaçlar karşılanmaktadır. Şu an için sadece maddi kayıp var. Bir an önce fırtına dinerse hayat normale döner. Kaç vatandaşımızın, binanın zarar gördüğüne dair henüz resmi bir kayıt yok ama sahil bandının hemen hemen bütün bina girişleri, iş yerleri su altında. Yarım metreden fazla su var. Suyun tahliyesi sağlanmaktadır. Fırtına dindikten sonra hasar tespiti yapılacaktır" diye konuştu.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin