Fırtına Bursa'yı vurdu; 5 ilçede okullar tatil edildi. Metro ve BUDO seferleri iptal!

Bursa'da etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle kentteki birçok binanın çatısı uçarken, ağaçlar yollara devrildi. Bir ağaç metro raylarına düştü, seferler bir süreliğine durduruldu. Valilik, 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Bursa Deniz Otobüsü'nün (BUDO) 8 seferi ise olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
Fırtına Bursa'yı vurdu; 5 ilçede okullar tatil edildi. Metro ve BUDO seferleri iptal!
DHA

Bursa'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan lodos hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 70 ile 95 kilometre hıza ulaşan lodos nedeniyle ağaçlar yollara ve park halindeki araçların üzerine devrilirken, binaların çatılarından kopan parçalar yollara savruldu.

5 İLÇEDE OKULLARA ARA

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, gece saatlerinde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Kestel ve Gürsü ilçelerinde okulların 1 günlük tatil edildiğini açıkladı.

Vali Demirtaş açıklamasında, "İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerimizde 29 Kasım Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 29 Kasım'da idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

Fırtına Bursa'yı vurdu; 5 ilçede okullar tatil edildi. Metro ve BUDO seferleri iptal!

250 YILLIK ÇINAR AĞACI YOLA DEVRİLDİ 

Kentte etkili olan lodos nedeniyle, Osmangazi ilçesine bağlı Çekirge Mahallesi Kanal Caddesi üzerindeki 250 yıllık çınar ağacı kökünden kopup yola devrildi.

Asırlık çınar ağacının dalları yolun karşısındaki bir iş yerinin demir korkuluklarına hasar verdi. İhbarla bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, tedbir alan ekipler ağacın dallarına keserek yoldan kaldırdı. Kapanan yol, temizleme çalışmalarının ardından tekrardan ulaşıma açıldı.

BUDO'NUN 8 SEFERİ İPTAL

Bursa Büyükşehir Belediyesince işletilen Bursa Deniz Otobüsünün (BUDO) 8 seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacak.

BUDO'nun internet sitesinde yer alan duyuruda, bugün 07.00 ile 12.55 saatleri arasında yapılması planlanan Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) karşılıklı 8 deniz otobüsü seferinin iptal edildiği bildirildi.

METRO SEFERLERİ BİR SÜRE DURDURULDU

Bursa’da gece saatlerinde etkisini iyice artıran şiddetli lodos nedeniyle metro raylarına ağaç devrildi.

Fırtına Bursa'yı vurdu; 5 ilçede okullar tatil edildi. Metro ve BUDO seferleri iptal! - Resim : 2

Merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Davutdede-Duaçınarı durakları arasında bulunan raylara ağaç devrildi.

Raylara devrilen ağaç belediye personellerince kaldırılırken, metro seferleri bir süreliğine yapılamaz oldu. Devrilen ağaç, raylardan kaldırıldıktan sonra metro seferlerine devam edildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin