Fırında sebzeli tavuk bonfile tarifi. Evde lokum gibi pişen tavuk bonfile nasıl yapılır. Tavuk bonfile malzemeleri neler?

Fırında tavuk bonfile akşam yemeği için nefis bir tarif. Malzemelerin orta boy tepsiye alınıp karıştırılması ve fırına verilmesiyle hazırlanan fırında tavuk bonfilenin üzeri nar gibi pişiyor. Bu tarifin asıl lezzeti pişirirken ki püf noktasında yatıyor. Fırında sebzeli tavuğun lokum gibi pişmesi için önce yağlı kağıt ile üzeri kapatılarak, ardından üzeri açık bir şekilde pişiriliyor. İşte fırında nefis tavuk bonfile tarifi ve malzemeleri.

Google Haberlere Abone ol
Fırında sebzeli tavuk bonfile tarifi. Evde lokum gibi pişen tavuk bonfile nasıl yapılır. Tavuk bonfile malzemeleri neler?

Fırında tavuk bonfile ev hanımlarının bayılarak hazırladığı bir tarif. Öğle ve akşam yemeği sofralarına çok yakışan fırında tavuk bonfile yaptığınız an bitecek. 

Bu ölçülerle yumuşacık hazırlanan bonfile tavuk tarifinde baharatları isteğe göre değiştirebilir, azaltabilir veya artırabilirsiniz. Tarifteki tuz oranını da, salçanızdaki tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz.

10 dakikada hazırlanan ve 40 dakikada pişen bu tarif parmaklarınızı bile yedirecek. Peki fırında tavuk bonfile nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte fırında nefis tavuk bonfile tarifi ve malzemeleri.

FIRINDA TAVUK BONFİLE NASIL YAPILIR?

500 gram tavuk bonfile
2 adet domates
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik, nane,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri

FIRINDA TAVUK BONFİLE MALZEMELERİ NELER?

Tavukları kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.

Soğan, domates ve biberi ince kıyım doğrayın.

Etleri orta boy bir fırın kabına çiğden alta yerleştirin.

Üzerine sebzeleri ilave edin.

Baharatları, salçayı ve yağı ekleyip karıştırın.

Yağlı kağıdı ıslatıp tepsinin üzerini kapatın.

Bu şekilde bir süre pişirin.

Etler hafif yumuşadığında yağlı kağıdı üzerinden alın.

Bir süre de ağzı açık şekilde pişirin.

185 derece önceden ısınmış fırında pişme süresi ortalama 40 dakika olacak şekilde kontrol ederek pişirin.

Afiyet olsun.

FIRINDA TAVUK BONFİLENİN YANINDA NE GİDER?

Sebzeli tavuk bonfileyi yanında pirinç, bulgur pilavı ve bir kase yoğurt ile servis edebilirsiniz. Sevdiğiniz yeşilliklerle hazırladığınız salatayı da ekleyebilirsiniz. Çorbayla da servis yapabileceğiniz fırında tavuk bonfilenin yanında patates püresi, patates kızartması hazırlayabilirsiniz. Ayrıca tarifin üzerinde eritilmiş kaşar peynir de gezdirebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin