Fırın kullanmanıza gerek yok: Kaşla göz arasında hazırlayabileceğiniz müthiş bir pasta. Yiyen herkes tarifini soracak. Kedidili tatlısı nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tatlının müptelası olacaksınız. Lezzeti ve kıvamı bir harika olan tatlıyı mutlaka deneyin. İşte bir borcam dolusu Kedidili tatlısı...

Google Haberlere Abone ol
Fırın kullanmanıza gerek yok: Kaşla göz arasında hazırlayabileceğiniz müthiş bir pasta. Yiyen herkes tarifini soracak. Kedidili tatlısı nasıl yapılır?

Kedidili Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;

Kedidili Bisküvileri ıslatmak için;

24 adet kakaolu kedidili bisküvi
1,5 su bardağı ılık süt

Muhallebisi için;
2 çay bardağı un
Yarım çay bardağı buğday/mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Çikolata sosu için;
1 poşet çikolata sosu
2,5 su bardağı süt

Yapılışı;

İlk önce kedilllerini ıslatabilmek için ıslak sütün içerisine batıralım ve borcamın içerisinde yan yana olacak şekilde güzelce dizelim.

Ardından tatlının muhallebisini hazırlamaya başlayabiliriz. Tatlının muhallebisi için uygun bir boyuttaki tencerenin içerisine un, nişasta, toz şeker ve sütü alalım ve güzelce karıştıralım.

Malzemeleri tancerenin içerisine aldıktan sonra güzelce çırpalım ve ocağa alalım. Çırpma işlemini gerçekleştirerek pişirme sürecine başlayalım. 

Muhallebi fokurdayıp pişme süresini tamamladıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave ederek güzelce karıştıralım.

Hazırladığımız muhallebileri kedidili bisküvilerinin üzerine dökelim, ardından muhallebiyi güzelce yayalım.

Muhallebiyi hazırladıktan sonra çikolata sosunu hazırlamaya başlayabiliriz. Çikolatalı kısım için tencerenin içerisine çikolata sosunu ve sütü alalım ardından güzelce karıştıralım.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra muhallebinin üzerine boşaltalım. Tatlı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldıralım ve 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Akabinde tatlınızı süsleyip servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin