Fırın kullanmadan tatlı yapmak isteyenler buraya: Evde havucunuz varsa mutlaka bu tatlıyı deneyin. Havuçlu mozaik pasta nasıl yapılır?

Hem pratik hem de lezzetli bir tatlı tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tatlıyı mutlaka deneyin. Lezzetine aşık olacaksınız...

Google Haberlere Abone ol
Fırın kullanmadan tatlı yapmak isteyenler buraya: Evde havucunuz varsa mutlaka bu tatlıyı deneyin. Havuçlu mozaik pasta nasıl yapılır?

Malzemeler;

5 adet havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
1 çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı süt
Tarçın

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tavanın içerisine 5 adet rendelenmiş havuç ve 1 çay bardağı şekeri alalım. Havuçları pişirmeye başlayalım.

Havuçlar bir süre sonra suyunu salacaktır, havuçlar suyunu saldıktan ve mevcut olan suyunu çekinceye dek havuçları karıştırarak pişirmeye devam edelim. 

Suyunu çeken havuçları bir tabağın içerisine alarak soğumaya bırakalım. Bu esnada karıştırma kabının içerisine 1 paket petibör bisküviyi kırıp parçalayalım. 

Petibörlerin üzerine yarım çay bardağı süt, 1 çay bardağı ceviz, 1 paket vanilya ve 1 tepeleme çay kaşığı tarçını ilave edelim. 

Ardından havuçlarımızı da karışımın içerisine ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım. 

Tezgahın üzerine 1 adet pişirme kağıdı alalım ve havuç karışımını yağlı kağıdın üzerine alalım. Elimizle bastırarak üçgen formu verelim.

Pastamızın üzerine Hindistan cevizi serperek tamamını bu toz ile kaplayalım. Kağıdın yanlarını katlayalım ve 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Dondurucuda dinlenen pastayı çıkaralım ve dilediğimiz gibi servis edelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin