Fırın kullanmadan sadece 10 dakikada tatlınız hazır: Kaşık kaşık yemelik karamelli tavuk göğsüne aşık olacaksınız. Karamelli tavuk göğsü nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı arayışı içerisindeyseniz bu tatlının müptelası olacaksınız. Fırın kullanmadan sadece 10 dakika içerisinde tatlınız hazır hale gelecek. İşte o lezzetiyle büyüleyen mucizevi tatlı...

Google Haberlere Abone ol
Fırın kullanmadan sadece 10 dakikada tatlınız hazır: Kaşık kaşık yemelik karamelli tavuk göğsüne aşık olacaksınız. Karamelli tavuk göğsü nasıl yapılır?

Malzemeler

Karameli için;

1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 ml sıvı krema

Tavukgöğsü için;

1 litre süt
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
125 gr tereyağı

Üzeri için;

Beyaz çikolata

Yapılışı;

İlk olarak karamelli sosu hazırlayarak başlayabiliriz. Sos için 1 su bardağı toz şekeri uygun bir sos tavasına alalım. Şeker eriyene dek ısıtma işlemine başlayalım.

Şeker tamamen eridikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edelim. Yağ eriyene dek güzelce karıştırma işlemini başlatalım.

Ardından içerisine 200 mililitre sıvı kremayı ilave ederek sosumuz kıvam alana dek pişirmeye başlayalım.

Karamel sosumuz soğuması için ısıya dayanıklı bir kabın içerisine alalım. O esnada biz de tavuk göğsünü hazırlamaya başlayabiliriz. 

Tavukgöğsü için uygun bir tencereye 125 gram tereyağını alarak eritelim. Ardından tencerenin içerisine 1 su bardağı unu ilave edelim.

Çırpma teli yardımıyla unumuzu sürekli karıştırarak kavurma işlemine başlayalım. Ardından içerisine 1 litre sütü yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da karıştırmaya devam edelim.

1 su bardağı toz şekeri de ilave ettikten sonra muhallebi koyulaşana dek güzelce pişirelim. Göz göz olmaya başlayan muhallebinin içerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim.

1 - 2 tur daha karıştırdıktan sonra muhallebiyi ocaktan alalım. Hazırladığımız muhallebiyi bir kabın içerisine alalım.

Pürüzsüz bir kıvam alabilmek için mikser yardımıyla birkaç dakika kadar çırpalım. Tatlımızı uygun bir kabın içerisine aktaralım. 

Ardından karamelli sosu tatlının üzerine ilave edelim. Spatula yardımıyla düzeltme işlemini tamamladıktan sonra tatlımızın soğuması için buzdolabında kaldıralım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin