Fırat Devecioğlu'ndan sistemi eleştiren kitap: Yüzleşme

Devecioğlu'nun "Yüzleşme" adını verdiği ilk kitabı okurla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Fırat Devecioğlu'ndan sistemi eleştiren kitap: Yüzleşme

Yazar Fırat Devecioğlu'nun ilk kitabı "Yüzleşme" Mona Kitap etiketiyle okurla buluştu.



Devecioğlu bu kitabıyla hepimizin içinde bulunduğu sistemi hem eleştiriyor, hem de çözüm arıyor...



Fırat Devecioğlu'ndan sistemi eleştiren kitap: Yüzleşme



“Yüzleşme”, Devecioğlu’nun “modern insan”a bakışını anlatıyor. Hepimizin içinde bulunduğu sistemi eleştiriyor, çözüm arıyor. Kitabında sürekli kariyerini geliştirmeye çalışan, “Sevdiğin işi yap” sözü üzerinde sömürülen, mutlu olmak için saçma harcamalar yapmaya itilen ve basit bir hayat yaşamak yerine kendi hayatını zorlaştıran “beyaz yakalılara” sesleniyor. Mutlaka kendinizden bir şeyler bulacağınızı düşündüğüm bu kitabı görmezden gelmemenizi tavsiye ediyorum.- Hakan Özbek, Dada Kitap



"Okumayı bitirdikten sonra hissettiğim; kitabın, hepimizin bağlı olduğu Kollektif Bilinç’in  fotoğrafını başarıyla çekebildiğiydi. Böylece cümleler ve düşünceler arasında mekik dokurken, Ortak Aklın ipuçlarını ve kendi yaşama biçiminizi keşfedebiliyorsunuz.’’ Erdem Tepegöz, Film yönetmeni ve senarist.



‘’Hayata dair yorumları, kalemindeki akıcılık, yalınlıkla okuyucuyu yazılarına bağlayan Fırat Devecioğlu’- Sema Sezen, YeniBirlik 



YANLIŞ HAYAT DOĞRU YAŞANMAZ



"Toplumun insanlara vaat ettiği, “Şunları yaparsan başarılı, şunlara da sahip olursan mutlu olursun ” kavramını son zamanlarda daha çok mu sorgular oldunuz ? Yoksa her gün Akdeniz sahillerindeki satılık köy evi ilanlarına mı bakıyorsunuz? Yüzleşme, günümüz bireyinin mutluluk, tatmin ve yaşamın anlamı gibi sorularına farklı cevaplar getirmek isteyen bir kitap. Yazıları, Aylak Karga, Cafrande, İnsan Okur, Dünyalılar, The Geyik adlı mecralarda yayınlanan Devecioğlu kendi yaşamından yola çıkarak bu kavramları dürüstçe masaya yatırmış. Sorun gerçekten de bende miydi? Mutluluğu tercih etmiyorum diye mi tüm bunları sadece ben mi yaşıyordum? diyen yazar daha gerçek ve samimi cevapların peşine düşüyor.



Fırat Devecioğlu günümüz insanının yaşamsal kaygılarını dile getiriyor. Mutlu olmak için Nepal’e yolculuk yapmak veya ünlü kariyer koçları ile bir sahnede zıplamak zorunda mıyız? Belki daha basit bir yol izleyebiliriz. Devecioğlu gibi “İnsanı yüzleşemediği boşlukları yönetir,” der ve kendi içimize geri döneriz. O halde artık Yüzleşme zamanı!"



Mona Kitap



 



Yazarından



Yüzleşme bir düşünce kitabı. İnsanın ‘yaşadım’ diyebilmesinin önüne geçen düşünceleri alt üst etmek istiyor. İnsanı ait olmadığı yarışlara sürükleyen çağımızın sinsi tuzaklarını ele alıyor.



Okurlarını, heyecan uyandıran yeni düşüncelere davet ediyor. Hayatı anlamlı kılmaya yönelik pek alışık olmadık cevaplar içeriyor. Mutlu olacağımızı düşünerek sımsıkı sarıldığımız bazı düşüncelerin, bizi nasıl birer tutsak haline dönüştürebileceğini anlatıyor. Görüntüde özgür olan, ancak bir düşüncenin hapsinde yaşayan insanlara ayna tutmaya çalışıyor.



Karanlığa, mutsuzluğun kökenlerine küçük de olsa bir ışık tutmak için yazıldı. Farkı ise, bu aralar pek popüler olan, mutsuz insanlara boş umutlar vaat eden, şifacı, kişisel dönüştürücü bir kitap olmaması. Sorunu kendimizde aramamız gerektiğini söyleyerek, kapitalizmin yarattığı sorunları, eşitsizlikleri gözden uzaklaştıran sözde mutluluk gurularına inat, sorunun kaynağına işaret etmesi.



Yüzleşme’den Aforizmalar



Kendi değerini başkasında aramaktan vazgeçmeyen kendini yaşayamaz, her defasında aynı hiçliğin içine uyanır. Kendimizi hangi oranda kabul ediyorsak o oranda mutluyuz.



Başkasına yarayan birtakım hedefler peşinde koşarken, hayatı keşfedemeden geçip gitmek, sık görülen hüzünlü bir hikayedir.



Hayat, yeryüzüne kısa süreli bir bakıştan ibarettir. Zaferler değil, sadece sevgiyi yaşayabildiğimiz her an bu kısacık süreye anlam katabilir!



İnsan kendi cehennemini inşa eder. Köpürtülmüş arzuları, elleridir.



Kalabalıkların, müziğin, gösterişin, kadınların, adamların, markaların, güçlülerin içinde kaybolmak zayıfların işidir, yalnızların değil. 



Dünya, hayatına anlam katamamış insanların bilindik mutsuzluklarına tanıklık eder.



Faniliği, gelip geçiciliği unutturan çağımızda, hayat bir unutmama savaşıdır.



Çağımızda, insanın zayıflıklarına, boşluklarına, mutluluk hayallerine dayanarak, koskoca bir yaşam formu tasarlanmıştır.



Kendine yeterli dünyası olmayanlar, başka dünyalara koşarak, kendini tamamlamaya çalışır.



Kendisinden beklenen rolü oynayan insanın yazgısında mutluluk yoktur.



İnsan yarışlar içinde koşar da, bir tek kendine yürüyemez.



İnsanı, yüzleşemediği boşlukları yönetir.



En büyük yargıç tam kalbimizde oturur.



Hayat, sistemden beslenen obez kapitalistler için tasarlanmış bir kurgudur.



Kendi yolunda olmak, mutsuz eden arayışı bitirir.



Etrafımız ihtiyacımız olmayan şeylerle ve sahip olmazsak yaşayamayacakmış gibi hissettiren sistem ile örülü.



Bir ömür yapmaktan pişman olmayacağınız tek şey, hayatta yapmaya değerli bulduğunuz şeyin peşinden gitmektir.



Fırat Devecioğlu'ndan sistemi eleştiren kitap: Yüzleşme - Resim : 2



FIRAT DEVECİOĞLU KİMDİR?



1983 yılında İzmir Karşıyaka’da doğan Fırat Devecioğlu, iş hayatının ilk yıllarında Ernst&Young ve My Executive şirketlerinde, üst düzey yönetici seçme yerleştirme biriminde görev aldı. 2006 ila 2015 yılları arasında Yıldız Holding’deki son görevinde Ticari Pazarlama Müdürlüğü yaparken bu yıllar arasında 27 yaşında aldığı terfiler sonrasıda şirketin en genç satış müdürü oldu. 2015 yılından itibaren profesyonel iş hayatına Koç Holding’in gıda yatırımlarını yöneten şirketinde (Tat Gıda/Düzey A.Ş) yönetici olarak görev yapan Devecioğlu, Satış Geliştirme Müdürü olarak görev yaptığı yıl İnovasyon Ödülü aldı.



Çalışma hayatı öncesinde ise uluslararası öğrenci değişim programları yürüten AIESEC Türkiye’de 5 yıl süreyle gönüllü olarak çeşitli sosyal projelerde çalışan Devecioğlu bu yıllarda da pek çok liderlik ödülü kazandı.



Kişisel bloğunda yer alan düşünce yazılarının, sosyal medyada sıkça paylaşılmaya başlamasıyla hayatında yeni bir sayfa açan Devecioğlu’nun yazıları Aylak Karga, Cafrande, İnsan Okur, Dünyalilar.org, Yeşil Gazete, The Geyik adlı dergi ve internet sistelerinde yayınlandı. 



Şaşırtıcı eleştirel yazıları çokça paylaşılan, pek çok yazıda referans gösterilen, ‘Modern Zaman Tuzağı; Sevdiğin İşi Yap’, ’İnsanı, Yüzleşemediği Boşlukları Yönetir', 'Çağımızın Hezeyanı; Kusursuz Güzellik’ gibi pek çok düşünce yazısı, geniş okuyucu kitlelerine ulaşan Fırat Devecioğlu tecrübelerini, iş hayatına yönelik konferaslarda paylaşmakta, teknolojiyi odağına almış startuplara danışmanlık yapmaktadır.



Fırat Devecioğlu’unun ‘Yüzleşme’ adlı kitabı, Mona Kitap etiketiyle yayınlanmıştır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin