Fındık fiyatlarını açıkladı: 80 lira. Fındık fiyatlarını 8 dolara sabitledi. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan üreticilere fındık sözü: Fiyatı 4 doların altına düşmeyecek

Millet İttifakı adayı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da vatandaşa seslendi. Fındık fiyatlarına ilişkin söz veren Kılıçdaroğlu, fiyatının 4 doların altına düşmeyeceğine dair söz verdi.

Google Haberlere Abone ol
Fındık fiyatlarını açıkladı: 80 lira. Fındık fiyatlarını 8 dolara sabitledi. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan üreticilere fındık sözü: Fiyatı 4 doların altına düşmeyecek

Millet İttifakı adayı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun mitingde vatandaşlara seslendi. Fındık üretcilerinin sorunlarına dikkat çekenm Kılıçdaroğlu, fındık fiyatının 4 doların altına düşmeyeceğini kaydetti. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Her eve bereketi getireceğiz hiç endişe etmeyin. Giresun'da 22 bin 294 genç ilk kez gidecek sandığa, oy kullanacak. Şimdi gençler siz demokrasi istiyor musunuz, iş aş istiyor musunuz? Benim sözüm var sizin bütün hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. Gençler umutlarını yabancı ülkelerde değil kendi ülkesinde çalışarak, üreterek alın teri dökerek kazanmasını bilmeli ve kazanmalı. Siyaset kurumu da bunun alt yapısını oluşturmalı.

Giresun diyince tabi Türkiye’nin fındığının en güzel yeri olduğunu biliyoruz. Dünya da bunu çok iyi biliyor. Karadeniz için çay ve fındık stratejik üründür. Sadece bizim ülkemiz için değil dünya için de önemli üründür.

"FINDIK FİYATI 4 DOLARIN ALTINA DÜŞMEYECEK"

Fındığı üreten dünyadaki bir numaralı ülkeyiz. Elin oğlu bizim fındıktan milyar dolarları kazanıyor ama bu fındığı üreten Karadenizli kazanamıyor. Nasıl oluyor da elin oğlu kazanıyor, biz kazanamıyoruz?

Dedim ki: 'Sen her şeyi dolara bağladın, bu fındığı da o zaman dolar yapalım.' Kilosu 4 dolar. Bunun büyük bir kısmı yüzde 90’ı ihraç ediliyor. O zaman 4 dolar yaparsın sabit fiyat olur dolayısıyla üretici de her yıl ne kadar kazanacağını bilir.

Sözüm söz. Fındık fiyatı 4 doların altına asla düşmeyecek. Böyle söyleyince 'Parayı nereden bulacaksın?' diyor. 5'li çetelere para buluyorsun. Fındıkçıya gelince 'Nereden bulacaksın parayı?' diyorsun. Onlardan söke söke alacağım, size vereceğim. Bu milleti kuru soğana mahkum ettiler.

"TERÖRE KARŞI DURMAYAN İNSAN DEĞİLDİR"

"Hangi iftiraları atacağız diye sıraya girmişler. Ne derseniz deyin, yüreğim ne kadar açıksa beni öyle bilin. Teröre karşı durmayan insan değildir. Teröre karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Allah'ın yarattığı bu dünyada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Yeteri kadar kamplaştı bu ülke, artık kamplaşmadan çıkmalıyız.

Kul hakkı yiyenleri asla affetmeyeceğim. Burunlarından fitil fitil getireceğim. Bu milleti kuru soğana mahkum ettiler. "

"BÜTÜN KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ"

Bir müjdem var size bütün köy okullarını açacağız. Bütün köy okullarında öğretmen olacak. Köylerde aynı zamanda ziraat mühendisi veteriner olacak. Aynı zamanda teknisyeneler olacak onların aylıklarını da devlet ödeyecek." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin