Financial Times'tan ses getirecek analiz: Siyasi talihi Erdoğan’ınkini andırıyor. Erdoğan'ın siyasi yasağı da seçmeni harekete geçirip seçim kazandırmıştı. The New York Times da gündemine İmamoğlu'nu aldı: Yükselen yıldız saf dışı kalabilir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret etmekten dolayı iki yıl yedi ay 15 gün ceza aldı. ‘Siyasi yasak’ süreci de başlatmış olan cezayla ilgili İngiliz Financial Times gazetesi ”İmamoğlu’nun siyasi talihi Erdoğan’ınkini andırıyor” yorumunu yaptı. The New York Times da gündemine İmamoğlu'nu aldı. Yapılan analizde "Yükselen yıldız saf dışı kalabilir" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times'tan ses getirecek analiz: Siyasi talihi Erdoğan’ınkini andırıyor. Erdoğan'ın siyasi yasağı da seçmeni harekete geçirip seçim kazandırmıştı. The New York Times da gündemine İmamoğlu'nu aldı: Yükselen yıldız saf dışı kalabilir

Financial Times, İmamoğlu'nun aldığı cezayla ilgili olarak hazırladığı haberinde başbakanlık koltuğuna oturmadan önce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Erdoğan'ın da siyasi yasak ve hapis cezası aldığını hatırlattı. 

"İmamoğlu'nun siyasi talihi bazen Erdoğan'ınkini andırıyor" denilen haberde, "Türkiye'nin lideri 1994'te İBB başkanı seçildikten sonra ülke genelinde ünlendi. Erdoğan, 1998'de okuduğu bir şiir nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği'  gerekçesiyle mahkûm edildi; görevden alındı, siyasi yasak getirildi ve dört ay hapis yattı" ifadeleri kullanıldı.

"ERDOĞAN'IN YARGILANMASI SEÇMENİ HAREKETE GEÇİRDİ"

Financial Times, "Erdoğan'ın adil olmayan bir şekilde yargılandığı algısı, seçmeni harekete geçirdi ve dört yıl sonra İslamcı kökenli partisi kolaylıkla genel seçimi kazandı" değerlendirmesinde bulundu.

"EKONOMİK KRİZ DESTEĞİNİ EN DÜŞÜK SEVİYEYE İNDİRDİ"

Gazete, 2002 seçimlerinden kısa süre sonra Erdoğan'ın siyasi yasağının kaldırıldığına ve başbakanlık yolunun açıldığına dikkat çekti.

Gazetede yer analizde İmamoğlu’nun anketlere göre 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın en güçlü rakiplerinden olduğunun altı çizilerek şunlar denildi: “Ekonomik kriz 20 yıldır iktidarda olan Erdoğan’ın partisine olan desteği en düşük seviyelere indirdi. Ama AK Parti hâlâ ülkenin en büyük partisi”

 THE NEW YORK TIMES'TA İMAMOĞLU ANALİZİ: SAF DIŞI BIRAKILABİLİR

ABD merkezli New York Times gazetesi de bugün 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili bir analiz yayınladı.

YÜKSELEN YILDIZ SAF DIŞI KALABİLİR

Oksijen'in aktardığına göre gazetede yayınlanan yazıda, "Türkiye'de bir mahkeme, İstanbul belediye başkanını kamu görevlilerine hakaret suçlamasıyla hapis cezasına mahkum ettikten sonra yıllarca siyasi faaliyetten men etti. Bu önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a potansiyel bir rakip olarak görülen muhalefettin yükselen yıldızını devre dışı bırakabilecek bir karar.

İstanbul Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin en büyük şehrinin ve ekonomi merkezinin başında. Partisi CHP, İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldığını ancak tutuklanmadığını ve karara itiraz edeceğini söyledi. Karar uygulanırsa (Hem istinaf mahkemesinin hem Yargıtay’ın cezayı onaması gerekiyor) cezası Türk hukukuna göre hapsedilmek için gerekli olan eşiğin altında olduğu için (Yasası’na göre üç yılın altındaki suçlarda cezaevinde kalınmıyor) cezaevine girmeyecek.

Ancak hükmü süresince oy vermek, aday olmak ve devlet dairesi yönetmek gibi siyası haklardan mahrum olacak İmamoğlu için bu karar İstanbul Belediye Başkanlığı görevine son verilmesi anlamına geliyor. Bu daha önceki seçimlerde Erdoğan’ın partisi AK Parti’yi yenen siyasetçinin, siyasi kariyerinin sona ermesine sebep olabilir.

Türkiye kanunlarına göre bir suç olan kamu görevlilerine hakaretten yargılanan İmamoğlu’nun destekçileri ise bu yaşananları, Erdoğan ve destekçilerinin siyasi rakiplerini elemek için kurduğu bir oyun olarak görüyor.

Financial Times'tan ses getirecek analiz: Siyasi talihi Erdoğan’ınkini andırıyor. Erdoğan'ın siyasi yasağı da seçmeni harekete geçirip seçim kazandırmıştı. The New York Times da gündemine İmamoğlu'nu aldı: Yükselen yıldız saf dışı kalabilir - Resim : 2

SIRADAKİ SEÇİMLER ÜLKENİN KADERİNİ BELİRLEYECEK
Dünya’nın en büyük 20 ekonomisinden biri ve NATO üyesi, 85 milyonluk nüfusa sahip ülkenin vatandaşları, haziranda hatta belki de daha önce yapılması beklenen milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, ülkenin kaderini değiştireceğine inanıyor.

6 PARTİLİK KOALİSYONDAN SESSİZLİK
Erdoğan’ı koltuğundan indirmeyi ve partisinin önümüzdeki milletvekili seçimlerinde meclis çoğunluğunu kaybetmesini amaçlayan Altılı Masa'dan ise henüz bir başkan adayı çıkmadı. Adaylığı hakkında herhangi bir açıklamada bulunmayan İmamoğlu, yakın zamanda gerçekleştirilen bazı anket sonuçlarına göre Erdoğan’dan daha popüler."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin