Financial Times'tan 'Putin-Erdoğan görüşmesi' yorumu!

İngiliz Financial Times gazetesinde yayımlanan editoryal görüş yazısında, 'Türk-Rus yakınlaşmasının Batı'da kaygı yarattığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times'tan 'Putin-Erdoğan görüşmesi' yorumu!

İngiliz Financial Times gazetesinde yayımlanan editoryal görüş yazısında, 'Türk-Rus yakınlaşmasının Batı'da kaygı yarattığı, Rus lider Putin'in Türkiye ve NATO'yu birbirine düşürmek için her fırsatı da değerlendireceği' belirtildi.



Gazete, "Batı'nın, Türkiye'nin otokrasiye sürüklenme kaygılarına rağmen Erdoğan'dan vazgeçmesi için çok erken" yorumunu yaptı.



Yazının başında Batı'nın Türkiye ile ilişkilerinde son dönemde yaşanan sorunların 15 Temmuz darbe girişimi ardından derinleştiğini, Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin böyle bir dönemde gerçekleştiğini ve Türkiye'nin NATO ve AB'deki müttefiklerinin kaygı içinde olduğu belirtiliyor.



Yazıda Batı'nın Türkiye'yle ilişkilerinde diplomatik bir ikilem içinde yer aldığı belirtiliyor özetle şu yorumlar aktarılıyor:



"Türkiye'nin NATO ve Avrupa'daki müttefikleri için kaygı duyacakları çok şey var. Darbeyi takip eden dönemdeki sıkı tedbirler (16 bin kişi tutuklandı, binlerce kişi kamu sektöründen temizlendi, medya organları kapatıldı ve Erdoğan idam cezasını geri getirme tehdidinde bulundu) Türkiye'nin uzatmalı AB üyelik arayışının canına okuyabilir.



"Amerikan karşıtı duygular ABD'nin, Türkiye'nin darbeden sorumlu tuttuğu din adamı Fethullah Gülen'i iade etmeyi reddetmesiyle ateşlendi.



Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin