Financial Times'tan operasyon yorumu: Alien Predatore karşı!

FT, yolsuzluk operasyonuna ilişkin "hükümet çok rahatsız edici bir pozisyonda bulunuyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times'tan operasyon yorumu: Alien Predatore karşı!

Türkiye'de iktidar ile Gülen hareketi arasında yaşandığı belirtilen "güç mücadelesi"ni yakından izleyen Batılı basın organlarından Financial Times, "iddialar ortaya çıkınca hükümet, çok rahatsız edici bir pozisyonda bulunuyor" yorumunu yaptığı analizinde laik çevrelerde yapılan "Alien Predatore Karşı dizisi gibi" benzetmelerine de yer verdi. 



Ekonomi gazetesi Financial Times, adını açıklamadığı "tanınmış eski bir hükümet danışmanı"nın geçen yıl sonunda Türkiye muhabirine iktidar ile Gülenciler arasındaki "savaş başladığı"nı söylediğini anlatarak girdiği analizinde söz konusu "savaşın" bu hafta "köpürdüğünü" kaydetti.



Hükümetin, operasyon üzerine çok sayıda üst düzey polisi başka görevlere attığına dikkat çeken gazete ancak, soruşturma devam edip iddialar ortaya çıkarken hükümetin "çok rahatsız edici bir pozisyonda bulunduğu" yorumunu yaptı.



FT, iktidar ile Gülen hareketi arasında çeşitli konulara ilişkin yaklaşım farklılıklarına da vurgu yaptığı analizinde yıllarca yapılan işbirliğine rağmen aralarındaki görüş ayrılıklarının yok olmadığını belirtti.



"ARALARINDAKİ KÖPRÜLERİ YAKTILAR"



Gülencilerin ABD ve İsrail'e "daha dost", İran'a ise "daha düşmanca" bir yaklaşım içinde olduklarını anlatan gazete, hükümetin dersaneleri kapatma girişiminin Gülen hareketine ne anlamına geldiğine değindikten sonra şu savları da dile getirdi:



"Gülenciler, gelecek yıldaki seçimler ufukta iken Sayın Erdoğan'ın hükümetinin peşinden giderek Başbakan ve partisi ile köprüleri yaktı. Sayın Erdoğan da, Gülenci bürokrasiyi temizleme arzusunu açıkça yansıtıyor." 



İngiliz gazetesi, analizine son verirken de "Türkiye'nin eski laik elidin üyeleri ise, düşmanları arasındaki savaşı sadece birer seyirci olarak izliyorlar. Onlardan biri de, bilim kurgu dizisini kastederek "Alien Pretador'e Karşı gibi. Kimi destekleyeceğimi bilmiyorum' dedi."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin