Financial Times'tan Erdoğan yorumu: Yenilmez imajını kaybetti

İngiltere'nin popüler gazetesinin Başbakan'la ilgili yorumları dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times'tan Erdoğan yorumu: Yenilmez imajını kaybetti

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına ilişkin son gelişmeleri yakından izleyen Financial Times gazetesi'nin, konuya ilişkin son haberilerinde "Skandal Erdoğan'a yakınlaşıyor", "Türk Başbakanı, yenilmez imajını kaybetti" başlıklarını kullanması dikkat çekiyor.



İngiltere gazetesi, "Türkiye'deki skandal Erdoğan'a yakınlaşıyor" başlıklı haber analizinde yolsuzluk soruşturmasının "hükümet üyelerinden kendi ailesinin üyelerine sıçrayacak gibi gözükürken Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe günü siyasette ayakta kalmak için mücadele veriyordu" yorumunu yapıyor.



"KRİZ TIRMANIRSA EĞER ABD İÇİN BÜYÜK SORUN OLUR"



Başbakan Erdoğan'ın "asıl hedef benim" sözlerini yansıtan gazete, "derinleşen" krizinin piyasalar ve siyasi yorumcular arasında "alarm" yarattığını belirtikten sonra şöyle devam ediyor:

"Durum, Washington'da yakından izleniyor. Bir ABD'li dış politika uzmanı, Türkiye'nin, ABD'nin Ortadoğu'daki stratejik çıkarlarının desteklenmesi yönünde oynadığı rolü yüzünden kriz tırmanırsa eğer ABD için "büyük bir sorun' dönüşebileceğini söyledi."



Washington'daki düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Etüdleri Merkezi'nden Anthony Cordesman "Türkiye, gerçekten kilit bir müttefik. Bu Türkiye'nin son dönemin tarihinde en derin siyasi krizlerden biri. Son günlerde rutin bir yolsuzluk meselesi, bir güç mücadelesine dönüştü" diye konuştu.



"O TANIDIK İMAJI YOK OLMUŞTU"



Financial Times'in "Türk Başbakanı Yenilmez İmajını Kaybetti" başlıklı haber analizine göre, "Hükümeti sarsan yolsuzluk ve rüşvet skandalı öncesi ve iktidarının son 10 yılının çoğunda olduğu gibi Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yenilmez gibi görünüyordu. Ancak Çarşamba günü meyda ile yüz yüzle gelmek üzere Pakistan'a yaptığı yolculuktan döndüğünde o tanıdık imaj yok olmuştu."



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyleme "cüretliliği"ni göstermesine dikkat çeken gazeteye göre, skandal Erdoğan ile Gülen arasındaki "çatlağı" gözler önüne sererken "Başbakanının komutasına ilişkin alışık olunmayan soru işaretlerini gündeme getirdi."

FT, Başbakanın taarruza geçmiş olsa da stratejisinin amacına ulaşıp ulaşmayacağının belli olmadığını belirttiği haberine "Analistler, Erdoğan hükümetinin Mart için öngörülen yerel seçimlere kadar siyasi bir türbülans içinde kalması olasılığına hazırlanıyor" sözleriyle son veriyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin