Financial Times'dan çarpıcı yorum!

FT, Gezi Parkı’ı eylemlerine geniş yer ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times'dan çarpıcı yorum!

Financial Times gazetesinde yer alan David Gardner imzalı yazıda “Türkiye’de kriz devam ederken Gül izliyor ve bekliyor’ deniyor. Yazının bir bölümü şöyle:



Taksim meydanından yayılan öfke ve enerji, başbakanın kendi imajına göre şekillendirmeye çalıştığı Türk toplumunun çeşitliliğini ortaya çıkardı. Ama bu aynı zamanda hiç olmadığı kadar Erdoğan’la Gül’ün tarzlarının farklılıklarını da gözler önüne serdi. Daha önce Avrupa ve diziler konusunda farklı görüşler belirten iki lider hiç bu kadar birbirleriyle ters düşmemişti."



"İki lider şimdi özde ayrılmaya başlıyor. Kutuplaştırıcı bir figür olan Erdoğan sandıktaki olağanüstü hünerinin kendisine Türklerin özel yaşamına müdahale etme hakkı verdiğini düşünüyor. Açık Toplum Vakfı Hakan Altınay’a göre Gül’se ‘Tamam oyların yüzde 50’sini alabiliriz ama bu çoğulcu bir toplum bunu kabul etmeliyiz’ diyor.



FTSE Eurofirst 300 endeksinin yüzde 1.2 düştüğünü hatırlatan gazete, "Düşüşte Avrupa Merkez Bankası’nın politikasını değiştirmemesi de küçük bir rol oynamakla beraber, düşüşün asıl kaynağı Türkiye’de yayanan siyasi gerginlik nedeniyle İstanbul borsasında yaşanan kayıplar oldu" diye yazdı.



Gazete, Türkiye’de faaliyet gösteren ING, UniCredit, Intesa Sanpaulo, Yapı Kredi Sigorta’yı alan Alman Allianz ve Koç Holding’in Türkiye’deki ortağı Fiat hisselerinin Türkiye’deki gelişmelerden en fazla etkilendiğini kaydetti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin