Financial Times'dan 'Balyoz' yorumu: Dev siyasi kavganın ardından...

Financial Times, Balyoz tahliyelerinin iktidar partisi ile Gülenciler arasındaki 'dev siyasi kavganın' ardından geldiğine dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times'dan 'Balyoz' yorumu: Dev siyasi kavganın ardından...

Financial Times gazetesi, tahliyeler üzerine ailelerin sevincini yansıttığı haberinde davanın önde gelen sanıklarından Orgeneral Çetin Doğan'ın damadı, tanınmış iktisatçı Dani Rodrik'in yaşananların her şeyden çok "ülkedeki değişen siyasi dengeyi yansıttığı" görüşünü aktarıyor.



Balyoz davasının kapsamında bir arada ülkenin muvazzaf general ve amirallerinden yüzde 20'sinden fazlasının tutuklu olduğuna işaret eden gazete, "Dava yıllardır ülkeyi böldü. Savcıları savunanları, bir zamanlar çok güçlü olan generallerden nihayet hesap sorulduğunu öne sürdü. Bu argümanların karşılığında eleştirenler ise, adeta bir cadı avı olduğunu, açık tutarsızlıkları olan, kabaca uydurulmuş dijital kanıtlara dayandığını savundular" diye yazıyor. İngiliz gazetesi şunları da söylüyor:



"Geçen yıl Nobel ödüllü ABD'li iktisatçı Peter Diamond'un aralarında bulunduğu uluslararası bilimadamlarınca yazılan bir rapor, Balyoz davasının görüldüğü mahkemenin "ulusal ve uluslararası adli bilgisayar uzmanlarından gelen 25 kadar ekspertiz raporunu' görmezlikten geldiğini vurguladı ve 2002-2003 döneminde olduğu öne sürülen belgelerde "MS Office 2007'nin piyasaya sürülünceye kadar bulunmayan yazı tipi kullandığını' altını çizdi."



Subayların tahliyesinin, Erdoğan hükümeti ile Gülen hareketi arasındaki "dev bir siyasi kavga"yı izlediğini kaydeden gazete, "çatlağın" ardından Erdoğan'ın bir danışmanının orduya "kumpas" kurulduğunu söylediğini anımsattıktan sonra "Eski askeri düzen, bir zamanlar Sayın Erdoğan'ın iktidarındaki Ak Parti'si ve Gülencilerin ortak düşman iken eski müttefikleri ile gerilimler artıkça Sayın Erdoğan, askerlerle bağları onarmaya çalıştı" yorumunu yapıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin