Financial Times: Türkiye'deki terör tehdidi giderek artıyor

Financial Times gazetesi, bugünkü sayfalarında Türkiye'deki terör saldırılarıyla ilgili dikkat çeken bir habere yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times: Türkiye'deki terör tehdidi giderek artıyor

İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetesi, son olarak İstanbul'un turistik bölgelerinden İstiklal Caddesi'nde düzenlenen ve 4 turistin ölümüyle sonuçlanan olayı anımsatarak, ülkedeki tehditlerin boyutunun arttığına dikkat çekiyor:



"Türkiye'nin yeni savaşında uyarı ateşi bir havan topuydu. Geçen Aralık ayındaSabiha Gökçen havalimanına düşmüştü. O havan topu içi dolu bir yolcu uçağını kıl payı ıskalamıştı.Bir yer hizmetleri görevlisi ise hayatını kaybetmişti.



"Saldırıyı üstlenen grubun adı, en az saldırının kendisi kadar sürprizdi. Saldırıyı PKK değil, uzun süredir eylem yapmayan Kürdistan Özgürlük Şahinleri'ydi (TAK).



"Havalimanına düzenlenen saldırının ardından örgüt 2 intihar saldırısını daha üstlendi. Birisi, geçen hafta Ankara'da gerçekleşen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıydı.



"Bu karanlık örgütün yeniden eylemlere başlaması Türkiye'nin yüzleşmek durumunda kaldığı terör tehdidinin sadece bir parçası. Şiddet, daha önce ülkenin hiç görmediği boyutlara tırmanıyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin