Financial Times, Türkiye'deki erken seçim ihtimalini yorumladı

Gazete, planlanan dev mitinglere karşın hükümetin seçimleri öne almayacağını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times, Türkiye'deki erken seçim ihtimalini yorumladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'yi "sarsan" gösterilere karşı planlanan dev mitingleri erken seçim olasılığını gündeme getirirken İngiliz Financial Times gazetesi, Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerine dayanarak hükümetin seçimi one almayı düşünmediğini belirtti. 



Financial Times gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Pazar günü yaptığı konuşmalarda halkı Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek dev mitinglere katılmayı çağırdığına dikkat çekerken Erdoğan'ın "sabırlı olacağız ama sabrın bir sonu var" yönündeki sözleri sarf ettiğini belirtti.



Başbakan Erdoğan'ın göstericilere yönelik "çapulcu" gibi ağır ifadelerini de yansıtan gazete, Erdoğan'ın, "faiz lobisine saldırdığına" işaret ederken de "Yetkililer, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin görevine başladığı 2002 yılında toplam vergi gelirlerinin yüzde 86 kadarını oluşturan faizlerin halen yüzde 16 civarında olduğunu söylüyorlar" diye yazdı. Gazete haberi şöyle noktaladı:



"Erdoğan'ın konuşmaları kampanya tarzında olsa da parti yetkilileri, hafta sonunda, hükümetin gösterilerine yanıt olarak seçimleri öne almaya çalışmayacağını söylediler. Erdoğan da, defalarca halkın iradesinin gelecek yılda yerel seçimlerde ortaya çıkacağını belirtmiş durumda." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin