Financial Times: Türkiye'deki çatışma IŞİD'e yarıyor

İngiliz Financial Times gazetesinde, Ankara'da Barış Mitingi'ne düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili iki ayrı yazı yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times: Türkiye'deki çatışma IŞİD'e yarıyor

Gazetenin İstanbul'daki muhabirinin haberi "Ankara'daki saldırının yarattığı öfke, ülkedeki bölünmeleri derinleştirebilir" başlığını taşıyor.



"Ekonomik ve siyasi istikrarsızlıkla boğuşan ülkede saldırının sonuçlarını kontrol etmek güç olacaktır" ifadesiyle başlayan haber şöyle devam ediyor:



"Saldırının amacı kaos yaymak idiyse, bunu başarmış gibi görünüyor. (...) Ülkenin siyasileri birbirinin boğazına yapışmış durumda. Kürtlerle ateşkes başarısızlığa uğradı ve iç savaş söylentileri artık kulağa erken gelmiyor".



Gazete Türkiye'deki bölünmeyi özetlerken "Seçmenin bir kısmı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kurtarıcı olarak görürken, geri kalanlar onun yozlaşmış bir diktatör olduğunu düşünüyor" diyor.



Türkiye'nin hali hazırda çok kötü ve derin şekilde bölünmüş olduğu yorumunu yapan gazete, hafta sonu yaşanan saldırıyla bu durumu değiştirme umutlarının da azaldığını kaydediyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin