Financial Times: Türkiye modelinin itibarı düştü!

FT, 'hukuk egemenliği' ilkesinin aşınması nedeniyle Türkiye modelinin itibarının düştüğünü öne sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times: Türkiye modelinin itibarı düştü!

Financial Times'ta yer alan başyazıda, sorunların kalbinde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın otoriter tavrının yattığı belirtiliyor.



Gazetenin İstanbul muhabiri de, Türkiye'nin "Ukrayna'ya benzediği" yorumunu yapıyor.



Londra merkezli iş dünyası gazetesinde hafta başında da Türkiye ile ilgili değerlendirmeler tıklayınyer almıştı.



ERDOĞAN 'FİİLİ ADLİ HAKEM'



Financial Times'ın sütunlarında, hafta başında olduğu gibi, Türkiye'deki siyasi çalkantı ve "hukukun egemenliği" tartışmalarıyla ilgili haber ve yorumlar yer almayı sürdürüyor.



Gazetenin İstanbul'daki muhabiri Daniel Dombey, 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonları ile başlayıp, yüzlerce polis ve savcının görev yerlerinden kaydırılmasıyla devam eden süreci irdeliyor.



Dombey, hükümet ile Fethullah Gülen arasındaki çekişme ve diğer ayrıntılar bir yana bırakılsa bile; operasyonların, hükümet ile büyük inşaat şirketleri arasındaki bağlara, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ailesiyle ABD'nin terör listesinde bulunan Yasin el Kadi ile ilişkilerine ve Türkiye ile İran arasındaki altın ticaretine ışık tuttuğuna dikkat çekiyor.



Analizde, soruşturmaların önünün hükümet tarafından kesilmesinin ve mahkeme kararlarının kolluk kuvvetleri tarafından uygulanmamasının, yatırımcılarda "hukukun üstünlüğü" konusunda kaygılar uyandırdığı belirtiliyor.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız....


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin