Financial Times: Suriyeli mülteciler Erdoğan için sokaklara çıktı

Financial Times gazetesi darbe girişimi gecesinde Türkiye'deki binlerce Suriyeli mültecinin de Erdoğan'ı desteklemek için sokaklara çıktığını yazıyor:

Google Haberlere Abone ol
Financial Times: Suriyeli mülteciler Erdoğan için sokaklara çıktı

Financial Times gazetesi darbe girişimi gecesinde Türkiye'deki binlerce Suriyeli mültecinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek için sokaklara çıktığını yazıyor:



"Askeri araçlar İstanbul'un Fatih ilçesine girmeye başladığı anlarda, Suriyeli mülteciler kendi ülkelerinde yaşadıkları deneyimleri anımsayıp etraflarındakilere ne zaman siper almaları gerektiğini söylüyorlardı.



"Mülteciler hem Arapça hem de Türkçe darbe karşıtı sloganlar da atıyorlardı. Cuma gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında, onlar da atılan mermilerden kaçanlar arasındaydılar.



"Erdoğan, destekçilerini sokaklara çıkmaya çağırdığında bu çağrıya yanıt verenler sadece Türkler değildi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçmış olan binlerce Suriyeli de Erdoğan'ın çağrısına yanıt verdi.



"Birçok Suriyeli mülteci gibi İstanbul'un Fatih ilçesinde yaşayan Abdullah Hatem "Olay bizim için ölüm kalım meselesiydi. Sadece Türkler için değil, mülteciler için de kader anıydı" diyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin