Financial Times polislere yapılan soruşturmayı yorumladı!

FT, "Polisler hakkında soruşturma açılmasını güç gösterisindeki son tırmanış" olarak yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times polislere yapılan soruşturmayı yorumladı!

Türkiye'deki "yolsuzluk soruşturması"nda görev alan polisler hakkında soruşturmanın açılması "ülkedeki siyasi güç gösterisindeki son tırmanış" olarak yorumlanıyor. Financial Times gazetesi, söz konusu polisler hakkında dava açılması olasılığının Türkiye'de yaşanan "çatışmayı yeni düzeylere çıkarttığını" düşünüyor.



İngiliz gazetesi, "Türkiye'nin, hükümet ile bağları olan şahsiyetlerin gözaltına alınmasında rol alan polisler hakkında bir soruşturma açmasını ülkedeki güç gösterisindeki son tırmanış" olarak yorumluyor. 



Polisler hakkında açılan soruşturmayı doğrulayan üst düzey bir hükümet yetkilisinin yolsuzluk soruşturması için "paralel devletin intikamı" olarak nitelediğine dikkat çekilen haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirenlerin ise, "yolsuzluk soruşturmasını köstekleyerek hukuk üstünlüğünü zedelediğini" söylediklerine işaret ediliyor ve yeni atanan savcının da iddianameyi yeniden kaleme alacağını açıkladığı anımsatılıyor.



Gazete haberinde "Türbülans piyasaları da tedirgin etti" değerlendirmesine yer verirken "Soruşturmada rol alan polisler hakkında olası hukuki işlemler, çatışmayı yeni düzeylere çıkartıyor" görüşünü dile getiriyor. 



Gülencilerin "paralel devlet"in varlığına ilişkin kanıtların bulunmadığını söylediklerine dikkat çekildikten sonra Başbakan Erdoğan'ın da "yolsuzluk soruşturması"nın arkasında "uluslararası bir komplo"nun bulunduğu ifadelerine vurgu yapılırak, ABD'nin ise, Türkiye'de gelişmelere karışmadığını sürekli savunduğu kaydediliyor.



"PARALEL DEVLET İDDİALARI ULUSLARARASI ALANDA KUŞKU İLE KARŞILANDI"



FT, haberinin son bölümünde ise Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyaretine değinerek ziyaretin Avrupa müttefikleriyle ilişkilerini güçlendirme çabasının bir parçası olduğunu belirttikten sonra şöyle devam ediyor:



"Ancak yabancı diplomatlar, (Erdoğan'ın) paralel devlet iddialarının, uluslararası alanda kuşku ile karşılandığını söylüyorlar. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steimeier ise, geçen hafta yaptığı bir açıklamada AB adayları için hukuk üstünlüğünün müzakere edilemeyeceğine işaret etmişti."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin