Financial Times, 'bölünmüş geleceğin' falına baktı

İngiltere'nin ekonomi gazetesi, Irak'taki olası bölünmenin ülkede yaşayan farklı mezheplere mensup halkları nasıl etkileyeceğini irdeliyor.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times, 'bölünmüş geleceğin' falına baktı

Irak'ta süregiden kriz ve ülkenin bölünme olasılığı ile ilgili Bourzou Daragahi imzası ile tam sayfa bir izlenim yayınlanan Financial Times gazetesi, ülkenin olası bölünmesinin ülkede yaşayan farklı mezheplere mensup halkları nasıl etkileyeceğini irdeliyor.



Başkent Bağdat'taki eski bir pazar yeri olan Sinek Pazarı'nda insanlarla konuşan Daragahi, ülkenin Sünni, Şii ve Kürtler arasında bölünebileceğine dair tartışmaların sıklıkla yapıldığını yazıyor. Her ne kadar ülkenin kalbinde Sünni bir isyan ilerlemeye devam da etse, Kürtler bağımsızlık konusunda bir kez daha harekete geçse de, ülkenin bölünmesinin pazar yerindeki birçok insan tarafından onaylanmadığını söylüyor.



Haberde 55 yaşında Hristiyan bir esnaf olan Mecid Mikail "Bu pazardakilerin bakış açısından bakacak olursak, Irak kurtulacak" diyor. 35 yaşında bir Şii olan Ahmed Şakir, Mikail'e katılıyor ve "Irak beraber atan tek bir kalp" diyor. Ancak 44 yaşında bir Sünni olan Ahmed Salih ise "Bu şartlar altında belki de Sünni bir anavatana sahip olmak iyidir" diyor. Haberde iki kızı da farklı mezheplerden adamlarla evlenmiş olan başka bir esnaf ise "burada mezhepçiliğe yer yok" diyor.



Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin