Financial Times 'Ankara artık güvenilir görülmüyor' dedi, Twitter listesine girdi

Financial Times'tan David Gardener'in Türkiye yazısı Twitter'da TT (trend topic) oldu. Peki Gardner ne yazdı?

Google Haberlere Abone ol
Financial Times 'Ankara artık güvenilir görülmüyor' dedi, Twitter listesine girdi

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'nin artık güvenilir bir ülke olarak görülmediğini yazdı.



Bugün dört sayfalık özel bir Türkiye eki yayımlayan Financial Times, Twitter'da en çok konuşulan konular arasına girdi. Sabah saatlerinde gazete ile ilgili 4 bini aşkın tweet atıldı.



Financial Times'ın uluslararası ilişkiler editörü David Gardner'ın ekteki yazısının başlığı, "Ankara artık güvenilir görülmüyor".



David Gardner yazısına şu satırlarla başlıyor:



"Türkiye dört yıl önce Orta Doğu'da istikrarın temel taşı olarak görülüyordu. Kökleri siyasi İslama dayanan pragmatik bir hükümetin yönetiminde Nato ittifakının sadık bir üyesiydi, Avrupa Birliği üyeliğine de adaydı. Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batı'da, dış güçlerin şekillendirme çabalarına karşı koyan bölgenin en güvenilir ismiydi...Şimdi tüm bunlar çok uzun bir zaman önceymiş gibi görünüyor..."



Gardner, dönemin Dışişleri Bakanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "komşularla sıfır sorun" politikasının o dönem yere göre sığdırılamadığını belirtiyor. Şimdi ise Türkiye'nin neredeyse sorun yaşamadığı komşusu olmadığı vurgulanıyor yazıda. Bu noktada örnek verilen ülkeler ise İsrail, Mısır, Suriye ve Irak ile daha düşük ölçekte Suudi Arabistan ve İran.



Haberin devamını okumak için tıklayın.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin