“Film yapmayı denemeden öğrenemezsiniz!”

Akademi İstanbul Sinema Okulu, güncel sinema platformu olma yolunda.

Google Haberlere Abone ol
“Film yapmayı denemeden öğrenemezsiniz!”

Kerem Topuz başkanlığındaki Akademi İstanbul Sinema Okulu, hazırladığı uzun süreli ve yoğun programın yanında, 20 saat ve daha kısa süreli olan atölye programları ve ücretsiz seminerlerle sektördeki eğitim açığını kapatmayı hedefliyor. Bunun için sinema sektörünün çok çeşitli dallarından birçok profesyoneli aynı çatı altında buluşturuyor.



Hedeflerinin, sinema hakkında her şeyin konuşulabildiği, paylaşılabildiği ve öğretilebildiği güncel bir platform yaratmak olduğunu söyleyen bölüm başkanı Kerem Topuz, bunu başarmanın yolunun “sürekli üretimden” ve “bilgi ve tecrübenin birebir paylaşımından” geçtiğinin altını çizerek vurguladı. Sektörün, sektör olabilmesinin de ilk öncelikli hedefinin “sürekli üretim” olması gerektiğini sözlerine ekliyor.



Film yapmayı denemeden öğrenemezsiniz!” sloganıyla yola çıkan Sinema Okulu da bu yüzden bütün eğitim programını uygulama ağırlıklı olarak belirlemiş. Birçok farklı dalda atölye programlarını da hayata geçirmeye hazırlanan Akademi İstanbul, çocukları da ihmal etmemiş. Küçük yaştaki katılımcıların sinema üretimi ile ilgili ilk deneyimlerini yaşayacakları Banu Bozdemir’in eğitmenliğinde “Küçük Sinemacılar Film Atölyesi” tam da bu hedefe yönelik bir program. Film müziği yapmak isteyen müzisyenler için Murat Özdemir’in vereceği “Film Müzikleri Yapımı Atölyesi”, sektöre girmek isteyen güzel sanatlar fakültesi öğrencilerine yönelik Natali Yeres’in “Sanat Yönetmenliği Atölyesi”, görüntüde istenen etkinin yaratılabilmesi için nelerin gerekli olduğunun öğretileceği ve çekim tekniklerine dair temel bilgilerin uygulamalı olarak aktarılacağı Aşkın Sağıroğlu’nun gözetiminde “Görüntü Yönetmenliği Atölyesi” bunlardan bazıları…



Sinemanın diğer alanları için de bir buluşma yeri olacak olan ve katılımcıları bilgilendirme amacı güden Akademi İstanbul Sinema Okulu, usta sinemacıları, film yazarlarını, oyuncuları, dağıtımcıları, sinema salon sahiplerini, festival organizatörlerini, sinema derneği temsilcilerini düzenledikleri seminerler ve söyleşiler aracılığıyla katılımcılarla bir araya getirmeyi hedefliyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin