Film gösterime girmeden tehdit yağmaya başladı. Otoban Katilleri gösterime girmeden filme konu edilen cinayetleri işleyen mahkumlar yapımcıları tehdit ediyor

Türkiye'nin ilk seri katil temalı polisiye suç filmi Otoban Katilleri gösterime girmeden tehdit mesajları yağmaya başladı. Filme konu olan cinayetleri işleyen mahkum yakınları filmin yapımcılarına tehdit mesajları gönderdiği iddia edildi.

Film gösterime girmeden tehdit yağmaya başladı. Otoban Katilleri gösterime girmeden filme konu edilen cinayetleri işleyen mahkumlar yapımcıları tehdit ediyor

Türkiye’nin ilk seri katil temalı polisiye suç filmi ‘Otoban Katilleri’ 25 Ağustos 2023 Cuma sinema izleyicisiyle buluşacak. Vizyon tarihinin yaklaşması ve basına yansıyan haberlerden sonra mahkum tarafından filmin yapımcıları ve yönetmenine tehdit mesajları gelmeye başladı.

Gerçek hikayelerden yola çıkarak hazırlanan filmin tanıtımları geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başladı. Bu tanıtımların ardında hikayede konu edilen cinayetleri işleyen mahkumlar filmin yapımcıları ile iletişime geçti ve anlattıkları hikayelerde dikkatli olmasını istedi. Uyarılarının dikkate alınmadığı takdirde sonuçlarının kötü olacağını ileten mahkumları yapımcıları ve yönetmeni üstü kapalı tehdit etti.

YAŞANMIŞ OLAYLARDAN İLHAM ALDI

Otobanda işlenen cinayetlerden  esinlenerek beyazperdeye uyarlanan filmin yapımcılığını Ali Burak Ceylan ve Ümit Ekiz yaparken, Yönetmen koltuğunda projenin senaryosunda yazan Tolga Kadıoğlu oturuyor. Oyuncu kadrosunda Korkut Çözer, Muhammet Mustafa Karademir, Cemalettin Çekmece, Barış Hacıhan gibi isimler yer alıyor.

Film ağır uyuşturucunun da etkisiyle otoyol kenarındaki dükkanlara girerek çalışanlarını gasp eden iki adamı merkeze alan hikaye, yaşanmış olaylardan ilham almakta. Gasp ettikleri paralarla güney sınırından yurt dışına çıkma planları kuran ikilinin geçmişlerine dair kesitlerdeki, öfke, özgürlük, yanılsama gibi unsurlara yönelik yan hikayeler ise ana hikayenin destekleyici unsuru şeklinde beyazperdeye uyarlandı.

Filmin vizyona girdikten sonra neler olacağıyla ilgili bir açıklama yapan yönetmen ve senarist Tolga Kadıoğlu “ Hem katil hem maktül ailelerinden kime sordun da çektin, bu yaptığın yanına kalmayacak minvalinde ve  adresini arıyoruz, bizim bir sürü yeğenlerimiz çevremiz var tarzında tehditler... Artık katillerin ikisinin ailesi de yazıyor, arıyor. Bir yandan da maktül aileleri var. “ cümlelerini söyledi.

Etiketler tehdit film seri katil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin