Film galasında küfür krizi!

'Oflu Hoca'nın Şifresi' filminin galasında küfür polemiği yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Film galasında küfür krizi!

Bolu’da, katıldığı imza söyleşisinde bir izleyenin ‘Filmde çok küfür var’ eleştirilerine yanıt veren 'Oflu Hoca'nın Şifresi' filminin yönetmeni Adem Kılıç, “Ben İmam Hatip mezunuyum, bana bu konuda akıl veremezsin” dedi.



Oflu Hoca’nın Şifresi sinema filminin galası TEM otoyolunun Bolu Dağı kesimindeki bir AVM'de yapıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı gala gecesinde sinemaseverler, Film Yönetmeni Adem Kılıç, Oflu Hoca karakterini canlandıran Çetin Altay ve oyunculardan Eser Eyüpoğlu’na yoğun ilgi gösterdi. Gala gecesi, 'Filmde çok fazla küfür var' diyen bir izleyici ile Yönetmen Adem Kılıç arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. İzleyicinin eleştirisini kabul etmeyen Kılıç, "Ben İmam Hatip mezunuyum, bana bu konuda akıl veremezsin" dedi.



Galada filmin oyuncularıyla yapılan söyleşide Hüseyin Koçak isimli bir kişi, Oflu Hoca'yı canlandıran karakterin çok küfür ettiğini ve çocuğuyla birlikte filmi yarıda bırakarak çıktığını söylemesi üzerine filmin yönetmeni Adem Kılıç rahatsız oldu. İzleyiciye sert sözlerle cevap veren Kılıç, şöyle konuştu: “Bakın biz vaaz vermiyoruz. Bir komedi filmi yaptık. Tercih edip gidebilirsiniz veya gitmeyebilirsiniz. Siz hoşlanmayabilirsiniz. Bugüne kadar Türk filmlerinde hocalar nasıl gösterildi biliyor musunuz? Hocalar meczup, okuyan, üfleyen, muska yapan, insanları yoldan çıkaran insanlar olarak gösterildi. Bizim Oflu hocamız son derece karakterli, camide insanların olaylara konsantre olamamasını gösteren, imamlığı bırakıp fırıncılığa başlayan son derece karakter sahibi, namuslu, dürüst bilge bir adam. Bizim hocamız bu. Biz küfrü küfür olsun diye yapmıyoruz. Hoca da sinirlenir ve küfredebilir. Bu küfür galiz bir küfür değil. Zaten bir eğlence yapıyoruz. Gerçek hayat gibi algılamak yanlış. Hocayı aşağılayıcı, dini aşağılayıcı herhangi bir unsur gördünüz mü? Sizin bir amacınız varsa onu söyleyin. Var, amacınız var. Ben sizi cevapladım. Başka da cevap vermeyeceğim size.”



İzleyicinin ısrarla tepki göstermesi üzerine İmam Hatip mezunu olduğunu hatırlatan Adem Kılıç, “İnsanlara bir hayat tarzı sunmuyoruz. Dinler misiniz? Siz hoşlanmamış olabilirsiniz. Ama milyonlarca insan gidiyor bu filme. Siz sorudan öte bizi fırçalamak için buraya gelmişsiniz. Bakın beyefendi, ben İmam Hatip mezunuyum. Dini bilgin var mı senin? Ne var, ne okudun? Sen bana bu konuda akıl veremezsin, tamam mı kardeşim? Akıl veriyorsun, fırça atıyorsun. Bu toplumun içerisinde senin yaptığın son derece ayıp. Biz sizin ayağınıza geldik. Siz bize burada fırça atıyorsunuz. Başka sorusu olan, aklı başında soru almak istiyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin