Filistinli cesur kız gözaltına alındı. Batı Şeria'da İsrail askerleri evine baskın yaptı: Ahid et-Temimi gözaltına alındı

Filistinli cesur kız olarak tanınan Ahid et-Temimi İsrail askerleri tarafından evine baskın yapılarak gözaltına alındı. Temimi, 2017'de tutuklanmış 8 ay da hapis yatmıştı. Temimi serbest bırakıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aranmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Filistinli cesur kız gözaltına alındı. Batı Şeria'da İsrail askerleri evine baskın yaptı: Ahid et-Temimi gözaltına alındı

 İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, "Filistinli cesur kız" Ahid et-Temimi'yi (23) gözaltına aldı.

Ahid Temimi'nin annesi Neriman Temimi yaptığı açıklamada, Ramallah'ın Nebi Salih beldesindeki evlerine baskın yapan İsrail güçlerinin kızını götürdüklerini söyledi. Neriman Temimi, İsrail askerlerinin baskın sırasında evlerine zarar verdiklerini ve kullandıkları cep telefonlarına da el koyduklarını dile getirdi.

Ahid Temimi'nin babası da birkaç gün önce İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

2017'DE TUTUKLANMIŞTI

"Filistinli cesur kız" olarak tanınan Ahid Temimi 2017'de İsrail güçleri tarafından tutuklanmış ve 8 ay hapis yatmıştı.

Hayatında üç kez İsrail kurşunuyla yaralanan ve Hanzala Cesaret Ödülü sahibi "Filistinli cesur kız" Et-Temimi, AA'nın fotoğraflarıyla dünya gündemine oturmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tutukluluğunun ardından serbest bırakılan Ahid Et-Temimi ile telefonda görüşmüş ve kendisini cesaretinden ve mücadele azminden dolayı tebrik etmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin