Filistin içerikli ürünlerin kaldırıldığı iddia edilmişti. Saadet Partisi'nden Trendyol'a tepki geldi: Bu yanlıştan dönün

Sosyal medya kullanıcıları, Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitelerinden olan biri Trendyol'un, Filistin temalı ürünleri satıştan kaldırdığını iddia ettiler. Bu iddia üzerine Saadet Partisi'nden sert tepki geldi. Firmadan yapılan açıklamada ise sorunun tamamen sistemsel olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Filistin içerikli ürünlerin kaldırıldığı iddia edilmişti. Saadet Partisi'nden Trendyol'a tepki geldi: Bu yanlıştan dönün

Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitelerinden olan Trendyol'un Filistin temalı ürünleri kurallarına aykırı gerekçesiyle satıştan kaldırdığı iddia edildi.
Trendyol alışveriş platformu üzerinden satış yapan satıcılar uyarı ile karşılaştıklarını Karşılaştıkları uyarıda “Ürün içeriğiniz internette satış kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır" ifadesinin yer aldığını belirttiler.

SAADET PARTİSİ: BOYKOT ÇAĞRISI YAPACAĞIZ

Bu iddialar karşısında Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı Trendyol'a tepki gösterdi. Yazıcı sosyal medyasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Trendyol'un yaptığı bu büyük yanlıştan hemen dönmesini bekliyoruz. Eğer ivedilikle bu yoldan dönmezlerse ülke çapında boykot çağrısı yapacağız.

TRENDYOL'DAN FİLİSTİN TEMALI ÜRÜNLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA 

E-ticaret platformu Trendyol, Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, ''Platformumuzdaki Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır.

Mevcut ürünlere yönelik arama taleplerinin olağanın üzerinde bir hızda artması sonucunda söz konusu ürünler site-içi arama motorunda sistemsel incelemeye girmiş ve teknik ekiplerimizin müdahalesi sonucunda çok kısa sürede tekrar görüntülenmeye başlamıştır.

Türkiye'nin Trendyol’u olarak, tarihin en acı insanlık dramlarından birini yaşayan Gazze Halkı için devletimiz ve milletimiz ile birlikte yas tutuyor, yaşanan insanlık suçlarının karşısında olduğumuzu da bu vesileyle kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz'' denildi.

SAADET PARTİSİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

Trendyol'un bu açıklamasından sonra SP İstanbul İl Başkanı Yazıcı yeni bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: Trendyol üst yönetiminden konuyu izah etmek için aradılar. Yaşanan hadisenin tamamen sistemsel sebeplerden kaynaklandığını ve gerekli düzeltmelerin yapıldığını aktardılar. Ortaya çıkan tablodan ötürü çok üzgün olduklarını da bildirdiler. Bu konudaki açıklamalarını doğru kabul edip, pazaryerlerindeki ilgili işletmelerin varlığını yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin