Filistin basını da Erdoğan'ı yazdı: 'Sürpriz olmadı'

Erdoğan'ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesi dünyada da geniş yer buluyor.

Google Haberlere Abone ol
Filistin basını da Erdoğan'ı yazdı: 'Sürpriz olmadı'

Türkiye'de gerçekleştirilen seçimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi, Filistin basınında geniş yer buldu.



Filistin'in etkin ve yüksek tirajlı gazeteleri, konuyla ilgili haberleri, ilk sayfalarından ve geniş yer ayırarak verdi.



Ramallah merkezli El-Eyyam Gazetesi, 'Erdoğan ilk turda Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı oldu' başlıklı manşet haberinde, "Erdoğan'ın rakiplerini kolaylıkla geride bırakması ve seçimlerin ilk turunda yüzde 52'lik oy alarak 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi sürpriz olmadı" ifadelerini kullandı.



Filistin'in en köklü gazetelerinden El-Kudüs ise 'Erdoğan ilk turda cumhurbaşkanı' başlığıyla verdiği haberde, Erdoğan'ın rakiplerine karşı kolay bir zafer kazanmasının halkın ona duyduğu sevgiden kaynaklandığına dikkati çekti.



Erdoğan'ın seçimin ardından yaptığı konuşmaya da değinilen haberde, 'Seçilmiş cumhurbaşkanı ve hükümet el ele verip çalışacak' ifadelerine yer verildi.



El-Hayat el-Cedide Gazetesi ise Erdoğan'ın zaferiyle ilgili haberinde balkon konuşmasına ağırlık verdi. Haberde, 'Erdoğan'ın içerde ve dışarda barışı sağlama' vaadinde bulunduğu kaydedildi.



Gazze merkezli Filistin Gazetesi de Türkiye'deki seçime geniş yer verdiği haberinde Erdoğan'ın Türkiye'nin artık yeni bir döneme girdiği yönündeki sözlerine vurgu yaptı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin