Filenin Sultanları 21. zafer için parkeye çıktı! 2024 Paris Olimpiyatları eleme maçında Japonya'yı devirdik: Filenin Sultanları Paris biletini aldı

2024 Paris Olimpiyatları eleme maçlarında 5'te 5 yapan Filenin Sultanları ev sahibi Japonya önünde galibiyet için sahaya çıktı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız bu yıl çıktığı 20 maçta yenilmezlik serisini sürdürüyor. Filenin Sultanları 21. galibiyet için ev sahibi Japonya ile karşı karşıya geldi. İlk seti kaybeden Filenin Sultanları yine muhteşem bir geri dönüşe imza attı ve daha önce set vermeyen Japonya'yı 3-1 yenerek Paris Olimpiyatları biletini aldı.

Filenin Sultanları 21. zafer için parkeye çıktı! 2024 Paris Olimpiyatları eleme maçında Japonya'yı devirdik: Filenin Sultanları Paris biletini aldı

2024 Paris Olimpiyatları eleme maçlarında 5'te 5 yapan Filenin Sultanları ev sahibi Japonya önünde galibiyet için sahaya çıktı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız bu yıl çıktığı 20 maçta yenilmezlik serisini sürdürüyor. Filenin Sultanları 21. galibiyet için ev sahibi Japonya ile karşılaşıyor.

İLK SETE JAPONYA HIZLI BAŞLADI

Maça hızlı başlayan Japonya birbiri ardına sayılar buldu. Farkı bir ara 5 sayıya kadar çıkaran Japonya karşısında Vargas ve Ebrar ile sayı bulmaya çalışıyoruz. Ancak Japon oyuncular çabuk oyunlarla ilk sete ağırlığını koyuyor.

Filenin Sultanları Hande ve Vargas'ın sayılarıyla skoru 13-9'a kadar getirip farkı 4 sayıya kadar indirdi. Yamada ve Kuga ile ritim yakalayan Japonlar ilk sette farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Disiplinli oyunu sürdüren Japon ekibi ilk seti 25-22 kazandı.

3-0 SERİYLE İKİNCİ SETE GİRDİLER

İlk setin ardından Filenin Sultanları ikinci sete de biraz durgun başladı. Sete hızlı başlayan Japonlar setin başında 3-0'lık bir seri yakaladı. Oyuna ağırlığını koyan Filenin Sultanları ikinci sete skoru 6-6'ya getirerek oyuna tekrar dengeyi getirdi.

Ancak Japon oyuncular bu sette ağırlıklarını hissettirdiler. Koga'nın sayıları sonrası skor 19-15'e geldi, Japonya 4 sayılık fark yakaladı. İkinci setin sonunda büyük heyecan yaşandı. 22-22 beraberliğe kadar geldi ve Filenin Sultanları 23-22 öne geçti. Burada maça tutunan millilerimiz seti bırakmadı ve 24-22 seti almayı başardı.

MAÇA DENGE GELDİ

Üçüncü sete iki takım da kontrollü başladı. Karşılıklı alınan sayılarda set 5-5 devam etti. Hande, İlkin ve Vargas'ın sayılarıyla baskısını ortaya koyan Filenin Sultanları ilk molaya 10-7 önde girdi. Seti domine etmeye çalışan Filenin Sultanları Vargas'ın ace'siyle farkı 5 sayıya kadar çıkardı, Japonya ikinci kez molaya gitti. Japonya toparlanmaya çalışsa da Filenin Sultanları Hande ve İlkin'in sayılarıyla farkı 4'te tutmayı başardı. Ancak Japonya geriden kurduğu oyunlarla üst üste sayılar buldu. Japon oyuncular farkı eritince Filenin Sultanları molaya gitti. Japonya buradan toparlandı skor 24-24'e kadar geldi. Filenin Sultanları yine geriye düştüğü seti 26-24 kazanarak skoru 2-1'e getirdi.

KIZLAR HIZLI BAŞLADI

Dördüncü sete hızlı başlayan Filenin Sultanları Eda, İlkin ve Vargas'ın sayılarıyla seti domine etmeye çalıştı. Filenin Sultanları farkı 6 sayıya çıkarınca Japonya'dan mola geldi. İlkin Aydın'ın son iki setteki başarılı oyunu ve blok sayılarıyla birlikte maç dördüncü sette 16-8'e kadar geldi. Kızlar bu sette ağırlığını koydu. Filenin sultanları 25-12 kazandı ve Paris bileti alındı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin