Fikret Orman: "çArşı'ya Gezi Parkı eylemlerinden uzak durun demem."

Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman, gazetecilerin Gezi Parkı ve çArşı sorularına önceki gün katıldığı iftar yemeğinde cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Fikret Orman: "çArşı'ya Gezi Parkı eylemlerinden uzak durun demem."

Yemek öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fikret Orman Gzei Parkı, çArşı ve yeni sezon ile ilgili açıklamalarda bulundu. 



TARAFTARLA 'GEZİ PAZARLIĞI' YAPMAM

Gezi Parkı eylemlerinde aktif yer alan Çarşı grubu hakkında yorum yapmaktan kaçınan Orman, "Biz bir spor kulübüyüz. Siyaset yapamayız" dedi. "Ligler başladığında taraftarlar Gezi konusunda tribünde pankart açma gibi eylemler yaparsa tavrınız ne olur" sorusuna ise Orman, "Benim haberim olmadan hiç bir şekilde büyük bir pankartın tribünlere girmesine olanak yoktur" dedi. Buna rağmen tribünlerde bazı eylemler olursa da yapabilecek bir şey olmadığını anlatan Orman, "Ama ben taraftarla buluşup onlara bu tür eylemlerden uzak durun demem. O zaman kendimi bağlamış olurum. Ayrıca geçmişte taraftarlarla kurulan ilişkiler hep bir pazarlık noktasına dönüşmüş ve kulüp bundan zarar görmüştür" dedi.



ÖZEN'İN BIRAKACAĞI İDDİALARI YALAN



Kasımpaşa Kulübü ile hem onların hem de kendi maçlarının masrafı olan yaklaşık 4,5 milyon lirayı Beşiktaş'ın karşılaması karşılığında anlaştıklarını belirten Orman, bu tutarın İnönü'nün yıllık masraflarıyla hemen hemen aynı olduğunu belirtti. Kasımpaşa'da 20 milyon liralık bir ciro beklediklerini anlatan Orman, "Maçlarımızı Saracoğlu ve Arena'da oynasaydık bu rakam 70 milyon liraya kadar çıkabilirdi" dedi. Orman, yeni stat bittiği gün rakipleriyle aralarındaki mali makasın kapanmaya başlayacağını en geç iki yıl içinde onların konsolide bütçelerini yakalayacaklarını söyledi. 



Futbol Genel Direktörü Önder Özen'in kısa bir süre sonra görevi bırakacağı şeklindeki iddialara da cevap veren Orman, "Bunlar asılsız haberler. Önder Bey ile üç yıllık anlaşmamız var ve sonuna kadar gitmek istiyoruz" dedi. Bilic ile kampta görüştüğünü belirten Orman, "Ben çok fazla görüşme taraftarı değilim. Bir başkan olarak mesaimi daha çok stada harcamak istiyorum" diye konuştu.



YENİ STADIN İLK LOCASI DOĞUŞ'UN

Fikret Orman, yeni stadın IMG tarafından işletileceğini ve Vodafone'un tüm konserleri burada gerçekleştireceğini söyledi. Orman, stadın ilk locasının da Doğuş Grubu'na satıldığını ve diğer büyük holdinglere de yavaş yavaş satmaya başlayacaklarını söyledi. Orman loca fiyatlarının 180 bin ila 250 bin dolar arasında değişeceğini kaydetti.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin