Figen Yüksekdağ'ın kitapları yasaklandı! Toplatılıp imha edilecek. Örgüt propagandası iddiası

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Ceylan Yayınları tarafından yayımlanan şiir kitabı "Yıkılacak Duvarlar" örgüt propagandası iddiasıyla toplatılıp imha edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Figen Yüksekdağ'ın kitapları yasaklandı! Toplatılıp imha edilecek. Örgüt propagandası iddiası

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Ceylan Yayınları tarafından yayımlanan şiir kitabı "Yıkılacak Duvarlar"ın, "örgüt propagandası" iddiasıyla basım ve dağıtımının yasaklanmasının yanı sıra toplatılması ve toplatılan nüshalarının da imha edilmesi yönünde karar verildi.

Antalya 6. Sulh Ceza Hakimliğince yapılan açıklamada "kitabın içeriğinde silahlı terör örgütü ve faaliyetlerinin övüldüğü, terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı" gerekçesiyle kitabın Türkiye genelinde basım, dağıtım, satış yasağı getirilmesine ve toplatılmasına, el konulan nüshaların imha edilmesine karar verildiği bildirildi.

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÖVGÜ"

Karara gerekçe olarak kitapta yer alan “Bulutlu Başım” adlı şiir gösterildi. Kararda, “Bulutlu Başım” şiirinin “silahlı terör örgütü ve faaliyetlerinin övüldüğü, terör örgütü mensuplarının meşru ve yasal amaç taşıdıklarının anlatıldığı ve övgüyle bahsedildiği” savunuldu.

CEYLAN YAYIMLARINDAN YASAK TEPKİSİ

Ceylan Yayınları, toplatma ve imha kararına "Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, mısraları yasaklamaya çalışıyor. O şiirler duvarları aştı çoktan" ifadeleriyle tepki gösterdi."Figen Yüksekdağ'ın ‘Yıkılacak Duvarlar’ kitabı hakkında yasaklama kararı verildi. Yayınevi kolektifimiz, her koşulda şiiri, her koşulda devrim romanlarını, kuramsal yol haritalarımızı okurla buluşturmaya devam edecek! Dirençle, diri bir inatla..." denildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin