FIFA'NIN 2008 FAIR PLAY ÖDÜLÜNÜ MAHMUT ÖZGENER ALDI

Türkiye Futbol Federasyonu, Ermenistan Futbol Federasyonu ile birlikte Fair Play Ödülü'ne layık görüldü. Türkiye'nin ödülünü Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, Zürih'te aldı...

Google Haberlere Abone ol
FIFA'NIN 2008 FAIR PLAY ÖDÜLÜNÜ MAHMUT ÖZGENER ALDI

Türkiye’ye büyük onur


Türkiye Futbol Federasyonu futbol aracılığı ile dünya barışına yaptığı katkılardan dolayı uluslararası futbol dünyasının en itibarlı ödüllerinden biri olan “2008 FIFA Fair Play” ödülünü kazandı.


Türkiye Futbol Federasyonu, Ermenistan Futbol Federasyonu ile birlikte layık görüldüğü bu ödülü 2010 Dünya Kupası grup eleme maçları kapsamında 6 Eylül 2008’de Erivan kentinde oynanan Ermenistan-Türkiye maçı öncesi, sırası ve sonrasındaki yapıcı ve barışçıl adımları sayesinde elde etti.


Zürih Opera binasında düzenlenen “FIFA Yılın Futbolcusu 2008” gala yemeğinde takdim edilen ödülü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener aldı. Törende Özgener’in yanı sıra TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Milli Takımlar sorumlusu Levent Kızıl ve A Milli Takım kaptanı Tuncay Şanlı hazır bulundu.


FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michael Platini ve UEFA Asbaşkanı, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik’in de katıldığı ödül töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Erivan’daki karşılaşma ile sporun, toplumları aynı platformda buluşturan; barışın öncülüğünü yapan, kardeşlik, beraberlik ve hoşgörü tohumları sağlayan kuvvetli bir araç olduğunun görüldüğünü belirtti.


6 Eylül’deki maçın çok sıcak ve dostane bir atmosferde oynandığını vurgulayan Başkan Özgener, “2008 yılı içinde çeşitli yaş kategorilerinde Ermenistan milli takımları ile 3 kez oynadık. Erivan’daki her iki maçta da gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlik bizi çok mutlu etti. Bu maçlar ile Türk ve Ermeni futbol ailesi ve iki ülkenin siyasetçileri arasında barış köprüsü sağlanacağı kanıtlandı” dedi.


Başkan Mahmut Özgener aynı dostane havanın 14 Ekim 2009’da Türkiye’de oynanacak Türkiye-Ermenistan maçında da artarak devam etmesini diledi.

Etiketler Tuncay Şanlı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin