FIFA'dan devrim yaratacak düzenleme! Oyuncuların birden fazla menajer tarafından temsil edilmesi yasaklanacak

FIFA, futbol dünyasında kökten değişim yaratabilecek yeni bir takım kararlar aldı. Menajerler özelinde alınan kararlar 9 Ocak'tan itibaren devreye girecek.

Google Haberlere Abone ol
FIFA'dan devrim yaratacak düzenleme! Oyuncuların birden fazla menajer tarafından temsil edilmesi yasaklanacak

FIFA, kulüpleri ve oyuncuları önemli derecede ilgilendiren bir karara imza attı. Menajerler için yapılan düzenlemeyle birlikte futbolda yeni bir çağ başlayacak.

FIFA Futbolcu Temsilciliği Yönetmeliği, Aralık 2022'de onaylanmasının ardından 9 Ocak 2023 itibariyle devreye girecek. Yeni düzenlemeyle birlikte daha adil ve daha şeffaf bir ortamın kurulması hedefleniyor. Devreye girecek yönetmelikte, en önemli değişiklik ise oyuncuların birden fazla menajer tarafından temsil edilmesinin yasaklanması olacak. Bu düzenlemeyle çıkar çatışmalarının önüne geçilmesi planlanıyor.

Sürecin 1 Ekim'de tamamlanması planlanıyor. Yönetmelik tamamen geçerlilik kazandığında yalnızca lisanslı futbolcu temsilcileri oyuncuları temsil edebilecek. Aynı zamanda menajerlik ücretlerine de tavan sınırı uygulanacak. Bununla birlikte çok yüksek menajerlik ücreti taleplerinin önüne geçilerek transfer döneminde daha adil bir ortamın sağlanması planlanıyor.

Etiketler FIFA menajer düzenleme
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin