FIFA, tarihin en büyük Dünya Kupası sürprizlerini sıraladı. Sıralamada Türkiye de yer aldı

2022 Dünya Kupası'nda birçok sürpriz yaşanırken, FIFA geçmişe yönelik araştırmasında şu ana kadar Dünya Kupası'nda en büyük sürprizi gerçekleştiren takımları sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
FIFA, tarihin en büyük Dünya Kupası sürprizlerini sıraladı. Sıralamada Türkiye de yer aldı

2022 Dünya Kupası'nda birçok sürpriz yaşanırken, FIFA geçmişe yönelik araştırmasında şu ana kadar Dünya Kupası'nda en büyük sürprizi gerçekleştiren takımları sıralarken listede Türkiye'de yer aldı.

FIFA listenin ilk sırasında Bulgaristan'a yer verdi. 1994 Dünya Kupası'nda Bulgaristan; Nijerya, Arjantin ve Yunanistan'ın olduğu gruptan 6 puanla ikinci sırada çıkmıştı.

Son 16 turunda Meksika'yı penaltılarla eleyen Bulgaristan, çeyrek final mücadelesinde Almanya'yı eleyip yarı finale yükselerek o dönem tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Bulgaristan yarı finalde İtalya'ya, üçüncülük maçında ise İsveç'e kaybederek turnuvayı 4. sırada tamamlamıştı.

Yine 1994 Dünya Kupası'nın bir başka sürpriz ekibi İsveç olmuştu. İsveç, B Grubu'nda Rusya ve Kamerun'u geride bırakarak son 16 turuna yükselmiş, son 16 turunda önce Suudi Arabistan'ı, çeyrek finalde penaltılarla Romanya'yı elemişti. Yarı finalde Brezilya'ya kaybeden İsveç turnuvayı üçüncü sırada tamamlamıştı.

FIFA, tarihin en büyük Dünya Kupası sürprizlerini sıraladı. Sıralamada Türkiye de yer aldı

2002 Dünya Kupası'nda ise Türkiye sürprizi vardı. Türkiye; Kosta Rika ve Çin'i geride bırakarak son 16 turuna yükselmeyi başarmıştı. Son 16 turunda Japonya'yı, çeyrek finalde ise uzatmalarda Senegal'i eleyen A Milli Futbol Takımımız turnuvaya yarı finalde veda etmişti ve Güney Kore'yi mağlup ederek üçüncü olmuştu.

Yine 2002 Dünya Kupası'na damga vuran bir başka ekip ise Güney Kore olmuştu. Güney Kore yarı finalde Almanya'ya kaybedince, A Milli Takımımızla üçüncülük maçına çıkmış ve turnuvayı dördüncü kapatmıştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin