FIFA Rusya'ya dair yaptırımlarını açıkladı

FIFA, Ukrayna'ya harekat başlatan Rusya'da uluslararası futbol müsabakalarının düzenlenmemesine karar verdi. Ayrıca karşılaşmalarda Rusya bayrağının kullanılmayacağını ve Rusya marşının da çalınmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FIFA Rusya'ya dair yaptırımlarını açıkladı

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı harekat sonrasında FIFA Başkanı ve 6 Konfederasyon Başkanını içeren FIFA Konseyi Bürosu bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda Rusya için çeşitli yaptırımlar uygulanmasına karar verildi. FIFA’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı harekat kınanırken, yaşananlardan etkilenen tüm Ukrayna vatandaşlarıyla dayanışma içerisinde olunduğu belirtildi. FIFA’nın Rusya için aldığı kararlar şu şekilde;

"Rusya’da hiçbir uluslararası müsabaka oynanmayacak. Rusya'nın ev sahipliğinde oynanması planlanan maçlar da seyircisiz olarak tarafsız sahada düzenlenecek. Rusya Futbol Federasyonuna bağlı milli takımlar, 'Rusya' adıyla değil, 'Rusya Futbol Birliği' ismi ile organizasyonlarda mücadele edecek. Söz konusu takımların katıldığı karşılaşmalarda da Rusya bayrağı kullanılmayacak, Rusya marşı da çalınmayacak."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin