Fida Film'den açıklama var

Fida Film, Cem Yılmaz'ın gösterisinin montajda çalındığı iddaalarına cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Fida Film'den açıklama var

Komedyen Cem Yılmaz, katıldığı bir üniversite söyleşisinde sinemalarda gösterilen "CM101MMXI FUNDAMENTALS" gösterisinin montajda çalındığını bu nedenle sinemadaki versiyonun internetteki versiyonundan kısa olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Sabah'ın Günaydın eki köşe yazarı Mevlüt Tezel, montajı yapan firma Fida Filmi suçlayan bir yazı yazmış ve köstebeğin Fida Film'den birisi olabileceğini yazmıştı.



Fida Film bu iddalar karşısında bir basın açıklaması yaparak suçlamaları reddetti. CM101MMXI FUNDAMENTALS'ın montaj ve dağıtımını Tıglon firmasının yaptığını belirten Fida Film yetkililileri, kendilerine ait bir montaj stüdyolarının da bulunmadığını belirtti. 



Fida Film'in yaptığı açıklama şu şekilde;



14 Mart 2013 tarihli Sabah Gazetesi Günaydın ekinde yer alan bir köşe yazısında şirketimiz ve çalışanları hakkında gerçek dışı, tamamen haksız ve firmamızın itibarını zedelemeye yönelik iddialarda bulunulmuştur.



Şirketimiz hakkında yazı yazan köşe yazarını daha önceki olumsuz ve haksız yazıları hakkında hiçbir şekilde muhatap olarak almadık ancak Türkiye’de korsancılıktan en çok muzdarip olan şirketimizi ve değerli çalışanlarını gerçek dışı iddialarla korsancılıkla itham etmesi  karşısında sessiz kalamayacağımız açıktır.



CMYLMZ Fikir Sanat, firmamızın yıllardır ortaklaşa iş yaptığı en değerli iş ortaklarımızdan birisidir. Kendileri ile bugüne kadar tamamen güven ve iyi niyet çerçevesinde birçok filmde ortaklık yapma şansı bulduk ve bundan sonra da aynı işbirliğimizin devam edeceğine inancımız da tamdır.



3 Ocak 2013 tarihinde sinemalarda vizyona giren CM101MMXI FUNDAMENTALS isimli eserde ise işbirliğimiz kardeş şirketimiz olan Tiglon’un sinema dağıtımını üstlenmesi şeklinde gerçekleşti. Söz konusu eserin ne çekim ne de montaj aşamasına Fida Film hiçbir şekilde dahil olmamıştır. Kaldı ki söz konusu köşe yazısında iddia edildiği gibi Fida Film’in kendisine ait bir montaj stüdyosu da bulunmamaktadır. CMYLMZ Fikir Sanat, filmin çekim ve montaj aşamalarında tamamen kendi inisiyatifiyle üçüncü partilerle çalışmıştır. Fida Film sahibi olduğu 35 mm kopya basım laboratuvarında CMYLMZ Fikir Sanat’tan gelen final materyalden 35 mm çoğaltma işlemini gerçekleştirmiştir. Tiglon ise filmin pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi, sinema salon planlamasının yapılması, sinemalara dağıtımı ve bordrolama konularında hizmet vermiştir. Sayın Cem Yılmaz’ın da belirttiği gibi ne yazık ki korsan olarak çıkan kopya, sinema gösterimindeki kopyadan 10 dakika daha uzundur ve bu 10 dakikalık fazla / farklı bölüm hiçbir şekilde Fida Film’e gelmemiştir.



Eserin korsan kopyasının çıktığının duyulması ile birlikte firmamız CMYLMZ Fikir Sanat tarafına destek vermek için elindeki tüm imkânları seferber etmiş, hem kendi hukuk bürosu ile gerekli yasal mücadeleye hem de anlaşmalı olduğu Belçika merkezli Aiplex firması vasıtasıyla korsan linklerin internetten temizlenmesi için çalışmalara hemen başlamıştır.



Tüm bu bilgileri araştırma zahmetinde bile bulunmadan gerçek dışı bilgilerle şirketimizin itibarını ve şöhretini zedelemeye çalışan kişi veya kişiler hakkında gerekli hukuki işlemler şirketimiz tarafından başlatılacaktır. 



Saygılarımızla,  



 Fida Film



Mevlüt Tezel'in köşe yazısını okumak için tıklayın



http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/sb-mevlut_tezel/2013/03/14/cem-yilmazin-filmini-calan-kostebek-kim


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin