FETÖ'den yargılanan eski tuğgeneral Nuri Cankıymaz hakim karşısına çıktı!

Eski Milli Savunma Bakanlığı Personel Daire Başkanı emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ve resmi belgede sahtecilik suçlarından yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, sanığın "konutu terk etmeme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol şartlarının devamına hükmederek, duruşmayı 1 Mart 2023'e erteledi.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'den yargılanan eski tuğgeneral Nuri Cankıymaz hakim karşısına çıktı!

Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan eski Milli Savunma Bakanlığı Personel Daire Başkanı emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ve resmi belgede sahtecilik suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.

Cankıymaz, 13 ay cezaevinde 9 aydır da ev hapsinde bulunduğunu, bu durumun aile yaşamını ve sosyal durumunu etkilediğini söyledi.

FETÖ'nün mahrem imamları ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştiğine dair tespiti reddeden Cankıymaz, "2010'da var olduğu iddia edilen operasyonel hattı kullandığım bahisle terör örgütü üyesi olduğum iddia ediliyor. Bunu delil olarak kabul etmiyorum." dedi.

FETÖ ile irtibatına dair yasal bir delil bulunamadığını öne süren Cankıymaz, sağlık sorunları bulunduğunu bu nedenle "konutu terk etmeme" şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı da sanığın irtibatı olduğu öne sürülen örgütün mahrem imamlarının kullandığı telefon hatlarıyla Cankıymaz'ın kullandığı telefonla baz ortaklılığının olup olmadığının araştırılması için ilgili kurumlara müzekkere yazılmasını talep etti.

Avukat beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın "konutu terk etmeme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol şartlarının devamına hükmederek, duruşmayı 1 Mart 2023'e erteledi.

 YUNANİSTAN'A KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANMIŞTI

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Nuri Cankıymaz'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, 25 Şubat'ta yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmaya çalışırken, Edirne sınırında güvenlik güçlerince yakalanmıştı.

İşlemlerin ardından Ankara'ya getirilen Cankıymaz hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından dava açılmıştı.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Aralık 2021'deki celsede Cankıymaz'ı tahliye etmiş, başsavcılığın itirazı üzerine sanık ertesi gün tutuklanmıştı.

Cankıymaz, 5 Nisan 2022'deki celsede "konutu terk etmeme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol şartlarıyla tahliye edilmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin