FETÖ'den 10 yıl hapis cezasına çaptırılan Ergenekon davası başkanı denetimli serbestlik başvurusu sonrası tahliye edildi

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından FETÖ’den tutuklanan ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ergenekon Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, denetimli serbestlik başvurusu sonrası 27 Temmuz'da tahliye edildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'den 10 yıl hapis cezasına çaptırılan Ergenekon davası başkanı denetimli serbestlik başvurusu sonrası tahliye edildi

Ergenekon Davası'nın görüldüğü 13. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı olan ve 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden bir gün sonra gözaltına alınarak tutuklanan, yargılama sonucunda "FETÖ üyeliğinden" 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Hasan Hüseyin Özese, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. 

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre Bolu F Tipi Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu'na denetimli serbestlik başvurusunda bulunan Özese'nin "Terör örgütüyle bağını devam ettirdiğine dair kesin somut bilgi ve belgeye rastlanılmadığı" belirtilerek tahliyesine karar verildi. Özese,  27 Temmuz'da cezaevinden tahliye edildi.

Saymaz, usule göre Özese'nin infaz süresinin 14 Temmuz 2026'da bittiğini, koşullu salıverilme tarihinin ise 13 Ocak 2024 olduğunu yazdı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin