Fethullah Gülen'in kurtardığı 'yüksek zat' kim? Oral Çalışlar yazdı!

Radikal yazarı bugünkü köşesine 'yüksek zat'la ilgili sorularını taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Fethullah Gülen'in kurtardığı 'yüksek zat' kim? Oral Çalışlar yazdı!

Fethullah Gülen, video sohbetinde bir siyasetçiyi yatakta basılmaktan kurtardığını açıklamıştı.



Radikal yazarı Oral Çalışlar da Radikal'deki köşesinde bugün, bu kişinin kim olduğu sorusuna yanıt aradı.



Oral Çalışlar'ın yazısı şu şekilde:



Fethullah Hoca'nın kurtardığı 'yüksek zat'



"Artık yavaş yavaş Cumhurbaşkanlığı seçiminin ve AK Parti'nin muhtemel yeni lider kadrolarının belirleneceği günlere yaklaşıyoruz.



Fethullah Hoca, ‘büyük zat’ diye tanımladığı bir siyasetçiyi yatakta basılmaktan kurtardığını bir video açıklamasıyla gündeme getirdi. Hoca, öykünün sonunda bir başka iddiada daha bulunarak, buna benzer on hadise daha sayabileceğini söyledi... Hoca, bunları bugüne kadar gizli tuttuğunu ve de elinde olayın delillerinin, olayın yaşayan tanıklarının bulunduğunu belirtiyor. O hızla ünlenen ancak sonra üzerinde kimsenin pek tartışmak istemediği konuşmanın bir bölümü şöyle: 



“Bir büyük zat, bir dönemde... Bana seneler evvel bir telefon geldi. Dediler ki nefsine uyarak bir yerde bir tane alüfte (hayat kadını) ile buluşmaya gidiyor ve aynı zamanda birilerinin de komplosu da söz konusu olabilir. Gece yarısı Türkiye’de onu tanıyan bir arkadaşa telefon ettim. Kalk dedim, evine koş git, oraya gitmesin katiyen, hem kendisi o masiyete girmesin hem de hafazanallah bir komplo meselesi ise şayet günümüzde geldiği noktaya gelemezdi, gelemez dedim. Ve o mevzudaki telefon sabit. Kendisine ricada bulunduğum o zat da hayatta, ama ben bugüne kadar o meseleyi kimseye açmadım. Bize düşen şey odur, ayıbını yüzüne vurmama. Ama belki de öyle birisi, benim öyle bir ayıbını bildiğimden dolayı şimdilerde homurdanıyorsa şayet, keşke benim ayıbımı bilen bu insan nalları dikse gitse de ayıbımı bilen kimse olmasa... Mümin olarak bizim karakterimiz buydu, bu mevzuda belki on tane hadise sayabilirim."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin