Fethullah Gülen'den Sabah ve A Haber'e ‘teknik nakavt’ tekzibi!

Fethullah Gülen, 5 Mayıs tarihinde Sabah Gazetesi’nde, ardından da A Haber kanalında yayınlanan haberlere tekzip gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Fethullah Gülen'den Sabah ve A Haber'e  ‘teknik nakavt’ tekzibi!

Fethullah Gülen, 5 Mayıs tarihinde Sabah Gazetesi’nde, ardından da A Haber kanalında yayınlanan ‘Teknik nakavtla alt edeceksiniz’ ve ‘Paralele teknik nakavt’ başlıklı haberlerine tekzip gönderdi.



Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak’ın Ankara 18. Noter’i aracılığıyla gönderdiği ve fgulen.com sitesinden yayınlanan tekzip metninde, haberde kullanılan ifadelerin tamamen iftira olduğu kaydedilirken kişilik haklarına açık bir saldırı niteliği taşıdığı belirtildi. Tekzipte, “Haberin içeriğinde yer alan ‘Paralel yapı, örgüt, HSYK’da görevli bir hakimde müvekkilime ait çok özel ve bilinmeyen görüntülerin ve ses kayıtlarının olduğu, yasa dışı dinlemeler yapıldığı, şantaj kayıtlarına sahip olunduğu, montaj kasetleri hazırlandığı, yargıda kadrolaşıldığı, yasa dışı dinleme, şantaj ve montaj için müvekkilimin fetva verdiği’ iddiaları açıkça gerçeğe aykırıdır.” denildi.



Tekzipte, 17 Aralık sürecinden sonra iktidar partisi mensuplarınca ve iktidara yakın belli bir medya grubu tarafından ‘paralel devlet’ adlı illegal bir yapının olduğu ve bu yapı ile Gülen’in ilişkisinin bulunduğu iddialarının doğru olmadığı aktarıldı.



Öte yandan Fethullah Gülen, kendisi hakkında iftiralarda bulunan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile iftiraları haber yapan Şaban Arslan hakkında da iftira, hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrikten suç duyurusunda bulundu. Avukatı Albayrak aracılığıyla yapılan suç duyurusunda, “Mahkemelerce yürütülen kovuşturma konuları gazete aracılığı ile aklanmaya çalışılmakta, bunun için müvekkilim kullanılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin