Fethullah Gülen'den Olimpiyat yorumu: Kıskanıyorlar!

Gülen, herkul.org sitesindeki son sohbetinde, Olimpiyat Komitesi'nin kararıyla ilgili yorumlarda da bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Fethullah Gülen'den Olimpiyat yorumu: Kıskanıyorlar!

Fethullah Gülen, Türkiye'de yaşayanların olimpiyatların İstanbul'a verilmemesinden dolayı üzüntü ve umutsuzluğa kapılmamalarını isteyerek, İzmir'de düzenlenmesi planlanan EXPO ve benzeri dev organizasyonların, olimpiyatlardan elde edilmesi düşünülen beklentileri karşılayabileceğini bildirdi.



Fethullah Gülen, kendisini ziyarete gelenlerle sohbetinde güncel bazı olaylara ilişkin düşüncelerini açıkladı. Gülen "herkul.org" sitesinde yayınlanan son sohbetinde sorular üzerine 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma hakkının İstanbul'a verilmeyişine değindi.



Fethullah Gülen "Kıskanıyorlar. Bir itilafla olimpiyatları İstanbul'a vermeyip, 7 sene sonraki bir projeye taş koyuyorlar" dedi. Her istenilenin olamayabileceğini ama kimsenin ye'se düşmemesi gerektiğini ifade eden M. Fethullah Gülen, verilmeyen olimpiyatla kaybedilenlerin, İzmir'de yapılması düşünülen Expo ile kazanılabileceğini belirterek, "Allah'ın izniyle necip milletimizin değerlerinin ne olduğu bu vesile ile gösterilebilir" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye ve ülke değerlerinin tanıtımında Türkçe Olimpiyatları'nın misyonuna da değinen Gülen, olimpiyatla yapılmak istenenin Türkçe Olimpiyatları'yla kat kat elde edilebileceğini dile getirdi. Gülen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki sene 170 ülkeden insan gelecek. Sonra insanlar sayacak "Dünyada başka ülke kaldı mı?' diye. Ben geçen sene saydırdım. 7-8 ülke kaldı. Onların da nüfusu en fazla 10 milyon olan. Bu öyle bir tanıtmadır ki Allah'ın izni ve inayetiyle, milletin dikkatlerini eğlenceye çekme değil, bir mefkûreye bir duyguya, milletimizin nezaketine, nezahetine ve melekleri bile kıskandıran keyfiyetine dikkat çekmedir."



-"İSTANBUL BU ŞEHİR, İSTANBUL..."-



Arjantin'de olimpiyatlarla bu fırsatı Türkiye'ye vermediklerini söyleyen Fethullah Gülen şöyle konuştu: 

"-Tek renk yok ki, beyazı var, kırmızısı var, turuncusu var varoğlu var. Yakın uzak birçok farklı düşünen insanlar var. Ve siz o olimpiyatlarda bütün o hissiyata, ya da Türkiye'de farklı hissiyatlara, onları nazarı itibara alarak, herkese bir şey ifade etmeye çalışıyorsunuz. Geniş olmak lazım. Duygulara saygılı olmak lazım. Duygularınıza saygılı olunmasının yolu, duygulara saygılı olmadan geçer. Azıcık hürmet edin, katlanmış hürmetle de karşı karşıya kalırsınız. 

-Şimdi her hissiyata hitap etme formatında bir şey oluyor. (Türkçe Olimpiyatları'nı kastederek) Ve sağolsun benim aklım hiç ermez. Arkadaşlar her sene ortaya koydukları şekille şemaille, (benim başım var mı yok mu onu da bilemem) başım dönüyor. O büyük Duayen hocalarımızdan, ilahiyatçılarımızdan biri, "yahu bu arkadaşlar nasıl oluyor da bu işleri beceriyor, benim aklım almadı' diyor. Duayen birisi, belki bir çığırın başında olan birisi, bir vakadan bahsediyorum site. Şimdi dünya adına çok önemli bir şey yapılıyor, el ele, bu söyledikleri sonunda söyledikleri varsa, "bir dünya , yeni bir dünya ,yeni bir dünya, gökteki yıldızlar gibi pırıl pırıl bir dünya' dan bahsediyorlar, "yeni bir dünya kuruyoruz' diyorlar, o yoldalar. Bir gün bakışı bulanmış, başı dönmüş kimseler gelip orada da tekerleğe çomak sokabilirler. Hiç yeise düşmemek lazım "vre Bismillah' deyip o meselenin b'si c'si nedir z'si ne kadar ne kadar alternatif varsa onları kullanırsınız. Katiyen sarsılmamak lazım. 

-Bakın dün mü oldu evvelsi gün mü oldu, Arjantin'de. Orada bir karar veriyorlar, olimpiyatlara Türkiye adına hayır diyorlar. Yahu İstanbul bu İstanbul. Bu şehri İstanbul ki bir O istanbul ki Bu ŞehrI İstanbul Ki Bi Misl Ü Behâdır Bir Sengine Yek Pâre Acem Mülkü Fedâdır ... neden acem mülkü deniyor, bir dönem Persler Roma karşısında süper güç. Acem mülkü feda der öyle bir İstanbul. Şimdi kıskanıyorlar. Bir itilafla o olimpiyatların İstanbul'a projeye taş koyuyorlar. Her dediğimiz olmaz, burada hiç kimse yeise düşmemeli. Gelecekte belki hali İzmir'de olması da düşünülüyor, bir EXPO var bunda kaybettiğimiz şeyi onda yeniden canlandırırız Allah'ın inayetiyle, o necip milletimiz neymiş onu gösteririz. Eğer ömrü vefa edecekse yaşayacaksa biz Türkçe olimpiyatları, onların orada yapmak istedikleri şeyi, kat kat yaparız. Çünkü önümüzdeki sene şimdi 140 ülke diyorlardı, 170 ülkeden insan gelecek. Şimdi sayacaklar insanları acaba dünyada başka ülke kaldı mı ben geçen sene saydırdım, 7-8 ülke kaldı dediler, onların da nüfusu en fazla 10 milyon olan. 500 bin 1 milyon, 2 milyon nüfuslu ülkeler kalmış. Bu öyle bir tanıtmadır ki, Allah'ın izni inayetiyle, hem de böyle eğlenceyle, Milletin dikkatini eğleneceye çekme değil yani, bir mefkureye, bir duyguya, bir inceliğe bir yönüyle. Miletimizin nezahatine, nekatetine, bence buna dikkati çekme.

O mevzuda o fırsatı vermediler. Allahın bize vereceği çok şeyler vardır. Buradaki inkisarımızı Allah'ın izni inayetiyle başka yollarla telafi ederiz. Ne idare edenler, ne onların arkasında olanlar, ne de milletimizin fertleri, köylüsü, kentlisi, bunlar karşısında sarsılmamalı, dimdik durmalı Allah'ın izni inayetiyle, işte Uhud'u yeniden zafere çevirmek gibi, inanç kabesine doğru, inanç mekkesine doğru yürümeli fevc fevc dahaletlere vesile olabilecek bir yolu takip etmeli." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin