Festivalden ekrana! Fazıl Say NTV'de

Ünlü piyanist ve besteci, kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu'nun üstlendiği 10. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin açılış konseriyle NTV'ye konuk oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Festivalden ekrana! Fazıl Say NTV'de

Bu yıl 10. kez düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin açılışını yapan Fazıl Say, Şef Naci Özgüç yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne aldı. 



Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın Hermias Efsanesi'nin hüzünlü hikâyesinden etkilenerek festivale özel sipariş üzerine bestelediği yeni eseri 'Yunus Sırtındaki Çocuk'un dünya prömiyeri de bu konserde yapıldı. 



Mitolojideki hikâyede, Güllük Körfezi'nde yüzmek için arkadaşlarıyla denize giren ancak daha sonra izine rastlanamayan Hermias'la, onu sırtına alıp kurtardığı iddia edilen yunus balığının dostluğu anlatılıyor. Hikâyenin sonunda bu iki dostun cansız bedenine kumsalda rastlanıyor ancak ikisinin de yüzlerinden büyük mutluluk okunuyor. 



Fazıl Say'ın bu hüzünlü efsaneden etkilenerek bestelediği yeni eseri 'Yunus Sırtındaki Çocuk'un metni Özen Yula tarafından yazıldı. Anlatıcı Selçuk Yöntem, anne rolündeki Serenad Bağcan ve Viyana Korosu Çocuk Solisti’nin yer aldığı bu konser 24 Ağustos Pazar sabahı 10.15'te NTV'de ekrana gelecek.



Festivalden ekrana! Fazıl Say NTV'de


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin