Festival geliri Soma'ya gidecek

Karşıyaka Belediyesi 'Çiçek Festivali'nin gelirini Soma'ya gönderecek.

Google Haberlere Abone ol
Festival geliri Soma'ya gidecek

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 13’ncü kez düzenlenen Çiçek Festivali buruk bir törenle açıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve beraberindekiler açılışta siyah kurdele kesti. Başkan Akpınar, 'Buradaki çiçekleri, Soma’da yaşamını yitiren maden şehitlerimizin cennet bahçesine gönderiyorum' dedi.



Çiçek üreticileri de festival gelirinin bir kısmını maden faciası yaşayan ailelere göndereceklerini söyledi.

 

SİYAH KURDELE KESİLDİ



Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve 16- 19 Mayıs tarihlerinde açık kalacak olan Karşıyaka Çiçek Festivali, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, çiçek üreticileri ve satıcılar ile vatandaşların katıldığı bir törenle başladı.



Tüm konser ve eğlence etkinliklerinin iptal edildiği festival çerçevesinde sadece çiçek satışlarının sürdürüleceği belirtildi.

 

ÇİÇEKLER CENNET BAHÇESİNE



Soma’da yaşanan maden faciasının ardından tüm eğlence ve konser programlarını iptal ettiklerini açıklayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiçek Festivali’nden elde edilecek gelirin bir kısmının da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine teslim edileceğini söyledi. Akpınar “İki gün boyunca Soma ve Kınık’ta faciayı yaşayan ailelerle birlikte olduk. Acılarını paylaşmaya çalıştık. Bu çiçekleri, maden şehitlerimizin cennet bahçelerine gönderiyorum. Böylesine üzücü olayları tekrar yaşamamayı umut ediyorum. Bu yaşananlar asla kader değildir. Önlemleri alınmalıdır” dedi.



AİLELERE DESTEK OLACAĞIZ



Çiçek üreticileri ve satıcılar adına konuşan Karşıyaka Çiçekçiler Derneği Başkan Yardımcısı Selçuk Gökkurt ise çiçek ve fidan satışlarından elde edilecek gelirin bir kısmını Soma’ya yardım amaçlı göndereceklerini açıkladı. Gökkurt “Ülkede yas varken festival yapamazdık. Tüm katılımcıların getirdiği çiçekler, Soma’da yaşamını yitiren madenci kardeşlerimize gitsin. Kendi çapımızda ne yapabiliriz diye konuştuğumuzda, Soma şehitlerinin ailelerine destek olma kararı aldık. Çorbada biraz da bizim tuzumuz olursa ne mutlu bize” diye konuştu.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin